muffinki do skonsumowania w domu piekę bez papilotek, bezpośrednio w foremce
muszę jednak upiec ciasteczka do szkoły, wiec chcę żeby były w papilotkach. te które kupiłam po upieczeniu ciężko odchodzą od babeczek i dużo ciasta zostaje na papierku. Kupiła inne – firmy Stella, z grubszego papieru, ale też kiepsko? co może być przyczyna? czy macie sprawdzone jakieś papilotki?
8 odpowiedzi na pytanie: papilotki do muffinek – jakie?
Nigdy nie zgłębiałam tematu nieodchodzenia muffinek od papilotki – myślałam, że taki urok ciasta, a testowałam różne, grubsze i cieńsze, zawsze się kleiło.
czasami niestety przyklejone sa tak bardzo, że 1/3 muffinki zostaje na papierku…
jak posmarowalam przed nałożęniem ciasta lekko olejem spod papilotki to odchodzi…
Rowniez zrzucilabym wine na ciasto. Kupuje zawsze “jakiekolwiek” i nigdy nie mialam problemow. muffiny robie rozne, ale wszystkie przepisy z kwestismaku
Może upiecz w foremce i przełoż do papilotek?
Wtedy i wzorki na papilotkach będą intensywne.
Ja miałam te ikeowe. Jeśli wyciągałam ciepłe i zaraz były zjadane była tragedia ale zimne odchodziły nawet ładnie.
Potwierdzam papilotki z Ikei są świetne 🙂
Ale wtedy papilotki nie będą sie trzymać babeczek 🙂
zrobiłam gęściejsze ciasto, jak babeczki są zimne to jakoś odchodzi i przy tym pozostanę 🙂 poza tym zauważyłam ze najlepiej odchodzą babeczki z przepisu z olejem (nie z masłem) i z jogurtem zamiast mleka (gęściejsze ciasto)
Kiedyś używałam papilotek, dziś piekę w formach silikonowych. Swego czasu nabywałam je przez neta ze Stylowej Zastawy, bo mieli takie duże paki papilotek i dobre jakościowo były. Czasem też trafiłam na papilotki w Pepco i trochę się przyklejały, ale bez tragedii. Myślę, że taki jest po prostu urok papilotek.
Znasz odpowiedź na pytanie: papilotki do muffinek – jakie?