Ostatnio przez dwa dni się tym zajadałam, naprawde mega szybkie do wykonania.
Składniki:
podwójna piers kurczaka
2 mała lub 2 duze papryki, najlepiej róznokolorowe
oliwa, przyprawa do gyrosa, przyprawa do kurczaka, czosnek, pieprz
Piersi kroimy na dosyc duze kawałki, dajemy do miski i zalewamy marynata zrobiona z oliwy, przyprawy do kurczaka, do gyrosa, pieprzu i w moim przypadku duzej ilości czosnku. Ja daje ok 4 zabki na ta porcje, mozna je wycisnac, ja kroje na plasterki, przykrywamy folia i wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień dosc mocno odsaczamy z oliwy i siup na patelnie, po ok 5 minutach smazenia dodajemy pocieta paprykę. Ja robie to na sporym ogniu, lubie jak papryka jest dośc konkretnie przypieczona.genialne z dipem czosnkowym, lub jogurtowym,bułeczki. Jako sałatke, miałam sałate lodowa z sosem francuskim.
Mam nadzieje ze zasmakuje.
Znasz odpowiedź na pytanie: