Pilaw

Tani , szybki i baaaaaaaaardzo pyszny:)))

1 kurczak
20 orzechow wloskich
1-2 cebule
2 woreczki ryzu
maslo
przyprawy(sol, pieprz)

najpierw gotuje z kurczaka rosol ale bez warzyw(tylko sol i pieprz), w miedzy czasie na patelni rozgrzewam maslo(koniecznie maslo) i rumienie na nim lekko ryz (2-3 minuty) i wsypuje do naczynia zaroodpornego, potem rumienie cebulke pokrojona w kostke na zloty kolor i w trakcie dodaje drobno pokrojone orzechy i tez wsypuje do naczynia zaroodpornego, ugotowane miesko kroje w kostke (calego kurczaka) i tez do naczynia, calosc zalewam mniej wiecej 3/4 wywaru z kurczaka (moze byc troche wiecej zeby w miare swobodnie wszystko plywalo) i wkladam do nagrzanego piekarnika, naczynie nie nakrywamy pokrywka, zagladamy co jakis czas do piekarnika i mieszamy troche potrawe i po ok 1h danie jest gotowe, podajemy koniecznie z maslem!!!
zycze smacznego:))

pozdrawiam
iza i fabianek (07.10.2002)

Znasz odpowiedź na pytanie: Pilaw?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Noworodek, niemowlę
od kiedy kleik?
od kiedy mozna maluszkowi podawac kleik (to to samo co ryz na mleku?)jesli jest karmiony nutramigenem? Kasia i Kamilek urodzony 15 maja 2003
Czytaj dalej
Polecam
szpital w trójmieście??
witajcie ;))) Mam pytanie , chciałabym aby mój mąż brał udział w porodzie (poród rodzinny) , ale nie oriętuję się jaki szpital wybrać ..mam na myśli Trójmiasto...Rodziłam już wcześniej w Redłowie
Czytaj dalej