Oj ileż to razy korzystałam z Waszych przepisów!
Teraz podzielę się z Wami swoim pierwszym.
Robiłam te placki wczoraj. Tanie i dość szybkie danie.
Placki robi się tak jak ziemniaczane, czyli ścieramy na tarce jedną dużą albo dwie mniejsze cukinie, doprawiamy solą i przyprawkami ( pieprz, jarzynka, vegeta lub co tam kto chce), dodajemy jajco i mąkę ( więcej niż do ziemniaczanych – tak na oko, żeby masa nie była zbyt rzadka). Smażymy na patelni dłużej niż ziemniaczane, najlepiej pod przykryciem a następnie przerzucamy na pergamin by obciekły z tłuszczu.
Smacznego.
Kinga l.11 i roczny Igorek
Strona 2 odpowiedzi na pytanie: Placki z cukini
dzieki za przypomnienie starego przepisu.
Usmazylam calą furę, najadlam się jak bąk. Bylo pyycha.
Znasz odpowiedź na pytanie: Placki z cukini