proszę o interpretację wyników

Proszę o interpretację ( od 8 mscy nie zachodzę w ciążę):
wykres temperatury ze spadkiem w połowie cyklu i wzrost temperatury a następnie spadek przed okresem
20 dzień cyklu:
prolaktyna 619.3 mlU/L norma 98-784
progesteron 19,17 ng/ml norma 0,95 – 21
FSH 6,3 mlU/ml norma 1,2-9,0
LH 15.936 mlU/ml norma 0,7-14,7
kolejny cykl:
wykres temperatury bez widocznego spadku w środku cyklu ale jest wzrost temperatury lecz nie spada przed okresem jest na poziomie 37,1
3 dzień cyklu:
estradiol 103.0 pg/ml norma 5.0-165
FT4 1.33 ng/dL norma 0,8 – 1.9
FSH 6,23 mlU/ml norma 2,8-11.3
LH 8.32 mlU/mL norma 1,1-20.0
13 dzień cyklu:
estradiol 114.2 pg/ml
FSH 5.55 mlU/ml norma 5,8-21.0
LH 11.64 mlU/mL norma 17.0-94.0
23 dzień cyklu:
USG dopochwowe
Trzon macicy w przodozgięciu o wym. 55x42x50 mm, zarysy ścian macicy gładkie, echostruktura jednorodna
echo endometrium symetryczne szer. 10 mm
w prawym jajniku przetrwały pęcherzyk śr. 39 mm
lewy jajnik z drobnymi pęcherzykami
miednica mniejsza bez cech wolnego płynu
Dodam że cykle mam można powiedzieć regularne 26-32 dni
miesiączki bezbolesne
wcześniej cykle były nieregularne brałam Diane 35 lub marvelon
teraz mam 32 lata

Edited by latka1 on 2006/02/19 15:24.

1 odpowiedzi na pytanie: proszę o interpretację wyników

karolakoj Dodane ponad rok temu,

Re: proszę o interpretację wyników

wyglada na to, ze wszystko ok… pomijajać ten przetrwały pecherzyk 39 mm – zeby tylko nie została torbiel. może pęknie, a może nie – na dwoje matka wrózyła. Sprawdz to na usg.
Prolaktynę masz na górnej granicy, ale jesli to nie przeszkadza i masz owulacje to ok:) Powtórz jednak to badanie (rano, maksymalnie do godz. 8), dla pewności.
Badanie lh i fsh z 20 dc jest niemiarodajne.
Pozdrawiam:)

karkoj

Znasz odpowiedź na pytanie: proszę o interpretację wyników

Dodaj komentarz

Jedno- i dwulatki
Takie sobie anegdotki...
Oglądamy wczoraj skoki narciarskie. Co jakiś czas kamera pokazuje publiczność. Zatrzymuje się na kibicu ustylizowanym na współczesnego Wikinga - brodaty, wąsaty, z charakterystycznymi rogami itp. Pokazuję go Michałkowi, mówię ze
Czytaj dalej
Oczekując na dziecko
Czy warto iść do Szkoły Rodzenia?
Mam pytanie do mam i przyszłych mam. Jestem w 28 tygodniu mojej pierwszej ciąży i cały czas się zastanawiam czy iść do Szkoły Rodzenia, czy nie warto. Sama trochę ćwiczę
Czytaj dalej