Przepisu na farsz do pierogów – kapusta+grzyby potrzebuję :)

Chodzą za mną pierogi z kapustą i grzybami 🙂 Kupiłam gotowe w sklepie, ale nie były takie, jak bym chciała. Zamierzam zrobić, ale ponieważ takich jeszcze nigdy nie tworzyłam, proszę o pomoc – jakiś sprawdzowny przepis na farsz. Boję się improwizacji 🙂

3 odpowiedzi na pytanie: Przepisu na farsz do pierogów – kapusta+grzyby potrzebuję :)

  1. Ja robię na oko 😉
    ok. pół kg kapusty kiszonej gotuję z listkiem laurowym
    w drugim garnku gotuję suszone grzyby (duuużą garść)
    cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju
    Kapustę, grzyby i cebulę drobno pokroić lub zmielić blenderem,
    dodać sól i pieprz do smaku, wymieszać i gotowe

    • Z mięsem robię tak:
      Ja zbieram mięso z rosołu i mrożę, jak już mam dostateczną ilość to wrzucam
      do garnka i podsmażam, potem miksuję,
      na patelni też podsmażam drobno pokrojoną kapustę z cebulką i ewentualnie
      z grzybami/pieczarkami,
      potem mieszam, doprawiam i lepię.

      A bez mięsa: smażę cebulę, kapustę i grzyby, doprawiam pieprzem
      i solą, dodaję tymianku.

      • Wychodzi na to, że farsz jest prosty 🙂 Zmierzę się w sobotę 🙂
        Dzięki!

        Znasz odpowiedź na pytanie: Przepisu na farsz do pierogów – kapusta+grzyby potrzebuję :)

        Dodaj komentarz

        Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
        Logo