1SZKL.WODY
1SZKL. MLEKA
5DKG DROŻDŻY
2 ŁYŻKI CUKRU
TROCHĘ CUKRU WANILIOWEGO
I MĄKI TAK ŻEBY BYŁO GĘSTAWE CIASTO
drożdże 1 łyżkę cukru troszkę mleka/nie może być gorące bo drożdże nie wyrosną musi być letnie/ odstawić w kubeczku do wyrośnięcia w ciepłe miejsce
resztę składników zmiksować i jak wyrosną drożdze to wszystko razem połączyć.można dodać pokrojone jabłka do tego ciasta lub smażyć same i podawać/nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz/ np. cukrem pudrem posypane lub z dżemem.
SMACZNEGO:-)
Ela&Nikodem 10-01-04
2 odpowiedzi na pytanie: PYSZNE RACUSZKI drożdżowe
Re: PYSZNE RACUSZKI drożdżowe
Nie znam się na drożdżowych wypiekach – jak wyglądają wyrośnięte drożdże, o ile muszą zwiększyć swoją objętość??? Bo przepis brzmi bardzo kusząco 🙂
Pacia z Tosią – 7.06.04r.
Re: PYSZNE RACUSZKI drożdżowe
nie wiem jak ci to napisać ale jak tylko zaczyna się objętość tych drożdży wymieszanych z mlekiem i cukrem powiększać to już możesz wlać to do całej reszty.
Ela&Nikodem 10-01-04
Znasz odpowiedź na pytanie: PYSZNE RACUSZKI drożdżowe