Zakładam nowy wątek, bo często w róznych tematach przewijają się pytania na cito. Gdy potrawa już na gazie a my nie bardzo wiemy co zrobić…
I tak ja pierwsza:
Pomocy!
Wlasnie gotuje moj pierwszy w zyciu krupnik ktory nawet wygląda jak krupnik i zaczyna smakować jak krupnik ale….. czy krupnik zabiela się smietaną???? HELP!
Strona 2 odpowiedzi na pytanie: PYTANIE NA CITO
na szybko, na już
pytanie na cito – wymamagające odpowiedzi natychmiast
badania na cito 🙂
O tototo…czyli rzucasz pytanie:
Co dodaćdo potrawy XX bo mi sie zrobiła taka i śmaka – gdy potrawa juz w piekarniku i do konca pieczenia 15 minut 😉
Mamroć bądź tak dobra i podaj mi przepis na ten twój krupnik plisssssss
Mamroć, czy do twojej koperkowej można dodać śmietany zamiast jogurtu? byłoby ok? 🙂
Można. Tylko potem próbuj nim podasz i dopraw po swojemu.
Teraz ide odprowadzic krzycha, jak wroce to wklepie.
Łokej nie ma spr
dzięki
dziś wieczorem zamierzam ugotować
Solta – krupnik z tego przepisu co gotowałam:
20 dak miesa drobiowego lub cieleciny
2 lyzki kaszy perlowej
wloszczyzna
1 kostka bulionu warzywnego
1 listek laurowy
kilka zairen ziela nag.
1 zabek czosku
1/2 lyz majeranku
1/2 lyz oregano
1 grzybek suszony
4 ziemniaki
1 lyzeczka drobno posiekanej natki pietruszki
sol pieprz
zagotowac 2 litry wody, wlozyc mieso, lisc laurowy ziele i kasze oraz grzybek i kostke bulionu
po kilku minutach wlozyc starkowana wloszczyszne
gotowac godzine
dodac pokrojone w kostke ziemniaki, gotowac jeszcze 20 mmin
pod koniec gotowania dodac: oregano, majeranek wycisniety czosnek, sol, pieprz, posypac na talerzu natka
Mamroć dzięki dobra kobieto, przepis zapiszę i spróbuję mam nadzieję, że tym razem mi wyjdzie
Znasz odpowiedź na pytanie: PYTANIE NA CITO