rolada szpinakowa z łososiem

jadłyście? hmmm ja jadłam pycha i fajowo wyglada na stole

[Zobacz stronę]

16 odpowiedzi na pytanie: rolada szpinakowa z łososiem

  1. robie na dzis

    • Zamieszczone przez agago
      jadłyście? hmmm ja jadłam pycha i fajowo wyglada na stole

      jadłam wczoraj w harendzie i planuje na wigilie. a swoją drogą podawali tam tez śliwki w bekonie (bez migdała). tez musze zrobic.

      • bardzo dobre

        (oczywiscie dalam duuuzo czosnku:D)
        zrobilam pol z serkiem chrzanowym a pol ze smietankowym. i zdecydowanie ta pikantna polowa byla lepsza! korci mnie jeszcze by to zrobic z tartarem lososiowym….

        • Zamieszczone przez agago
          jadłyście? hmmm ja jadłam pycha i fajowo wyglada na stole

          jadam i bardzo lubie 🙂
          firma cateringowa obslugujaca wszelkie imprezy u mnie w pracy ma to w swojej ofercie – od wielu lat na kazdej imprezie z cateringiem ta roladka znika niemal w pierwszej kolejnosci 😉
          Sama nigdy nie robilam, ale zmierze sie z tym w niedlugim czasie

          • ja jadłam bez chrzanu/ czosnku (taki miałam przepis) ale faktycznie trochę pikanterii się przyda jutro robię i może pół na pół zobaczę

            • jaki szpinak???
              czy z tego ciasta wychodzi cos na tyle trwalego ze nie peka????
              uwielbiam lososia, uwielbiam szpinak…..w sobote goscie i planuje to zrobic….
              aha, czy potem to pokroic jak sushi???nie rozwali sie???

              • Zamieszczone przez nelly
                jaki szpinak???
                czy z tego ciasta wychodzi cos na tyle trwalego ze nie peka????
                uwielbiam lososia, uwielbiam szpinak…..w sobote goscie i planuje to zrobic….
                aha, czy potem to pokroic jak sushi???nie rozwali sie???

                szpinak mrozony, taki zwykly rozdrobniony (zmasakrowany jak ja to mowie ;)) ciasto wychodzi lekko mokre (mi najczesciej az za bardzo, ale nigdy mi sie nie chce do konca tego szpinaku wycisnac 🙂 wiec przy zawijaniu na poczatku trzeba sie troszke nagimnastykowac. ale warto!!!
                ja kroje jak sushi na min. 1 cm grubosci, bo to jest calkiem spora rolada i ciensze kawalki pozniej ciezko utrzymac.
                no i bez obaw! po pokrojeniu nie powinno sie nic rozwalic

                • pychota!!!!!!!!!zrobilam i o dziwo proste w wykonaniu i wzbudzilo zachwyt zebranych:)
                  Fakt dosc drogie, bo starczylo z przepisu na ok 12 plasterkow.

                  • właśnie się nia zajadam,
                    tylko, ze zamiast łososia dałam wędzoną makrelę
                    i tez dobre

                    • dzięki ci Dobra Kobieto za przepisik
                      Zrobiłam na niedzielę, goście się zachwycali, ech…. nawet ci którzy nie lubią szpinaku.
                      A zamiast łososia w plastrach kupiłam kawałek wędzonego łososia i sama pokroiłam. 🙂
                      Wyszło ZAJEBIŚCIE i chyba w następną niedzielę też zrobię.

                      • na zdrówko i smacznego

                        • ale fajny przepis:)

                          znalam podobny ale z ciastem francuskim

                          za tydzien mamy gosci – to jak tylko dostane rozdrobiony szpinak mrożony to moze zrobie 😉
                          dzieki
                          skopiowany – wydrukowany – dodany do teczki z przpisami 😉

                          • Robiłam i jest przepyszna, bardziej smakuje mi w wersji chrzanowej. Zrobiłam tym furrorkę na imprezce.
                            Asia i Mati (7.05.2002)

                            • mam zamiar zrobić ale ja nigdy łososia nie kupowalam i mam dylemat

                              Bylam wczoraj w Carfurze i jakis wedzony łosoś w plastrach za 100g jest 10 zł to wyszlo by mnie az 40 zł za samego łososia

                              a byl jeszcze jakis łosoś cerfurowski za 300 g 15 zł ale nie wiem czy to zjadliwe 🙂

                              Jakiej firmy kupujecie łososia I jaka to cena mniej wiecej???

                              • Ja daję połowę porcji łososia z przepisu, tzn. 200 g i wystarcza.
                                Asia i Mati (7.05.2002)

                                • ja dawłam wedzonego łososia w kawałku ok.30- 35 zł za kilo (takie grube i wypasione kawałki), więc taki kawałek ok. 10-15 zł i sama go pokroiłam. Co prawda nie da sie go tak cieniutko pokroić jak te w plastrach w sklepie ale to nie przeszkadza i miałam go dużo i w miarę tanio. 🙂
                                  I potwierdzam wersja chrzanowa jest lepsza.

                                  Znasz odpowiedź na pytanie: rolada szpinakowa z łososiem

                                  Dodaj komentarz

                                  Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
                                  Logo