Wczoraj robiłam je na obiad i chciałabym się z Wami podzielić tym przepisem, bo roladki są naprawdę dobre.
Filet z piresi kurczaka pokroić na kawałki jak na kotlety, lekko rozbić. Posolić, popieprzyć i posypać czerwoną papryką w proszku (można też vegetą zamiast soli). Na każdym kotleciku ułożyć kawałek jajka ugotowanego na twardo, kawałek sera pokrojonego w słupek i posiekaną natkę pietruszki. Mięsko zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące i smażyć na złoto na oliwie.
Mięsko wychodzi bardzo pyszniutkie.
Można podawać z ryżem i surówką z białej kapusty lub z ziemiaczkmi i sałatą.
Polecam, polecam, polecam i życzę smacznego.
Sylwia, Wojtek i Tymuś
Znasz odpowiedź na pytanie: