ryba po grecku

Widze że prawie same świateczne przepisy, więc i ja cos dorzucam.
A więc
RYBA po GRECKU
Składniki:
– marchew, pietruszka np. po 0.5 kg w równych – proporcjach
– Troche mniej selera
– Troche więcej cebuli
– liśc laurowy, ziele angielskie,
– ryba (morszczuk lub matjas w kostce)
– koncentrat pomidorowy
– przyprawy: sól, pieprz, cukier
Przyrządzenie:
Marchew, pietruszka i seler ścieramy na jarzynówce.
Cebule kroimy w półtalarki. Warzywa (starte) dusimy z niewielką il. oleju + liść i ziele, troszkę podlać wodą). Cebulę dusimy osobno (nie za miękka). Następnie łączymy wszystko razem, doprawiamy do smaku i dodajemy małą puszkę koncentratu.
Smazymy rybę.
Układamy na półmisku (wyższym) warstwy – farsz warzywny, ryba, farsz. Odstawiamy do lodówki. Ponoć tez dobre na ciepło, ale ja wolę na zimno. Pycha!!! To z przepisu mojej teściowej

Monika, Julka 6.5 roku i Antoś 1 rok

2 odpowiedzi na pytanie: ryba po grecku

  1. Re: ryba po grecku

    Matjas tez smazony?

    Betka z Luca 22.12.03

    • oczywiście MINTAJ

      Jeju cos mi się przejęzyczyło…
      Czytałam przepisy na śledzie i chyba dlatego

      Monika, Julka 6.5 roku i Antoś 1 rok

      Znasz odpowiedź na pytanie: ryba po grecku

      Dodaj komentarz

      Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
      Logo