Widze że prawie same świateczne przepisy, więc i ja cos dorzucam. Monika, Julka 6.5 roku i Antoś 1 rok
A więc
RYBA po GRECKU
Składniki:
– marchew, pietruszka np. po 0.5 kg w równych – proporcjach
– Troche mniej selera
– Troche więcej cebuli
– liśc laurowy, ziele angielskie,
– ryba (morszczuk lub matjas w kostce)
– koncentrat pomidorowy
– przyprawy: sól, pieprz, cukier
Przyrządzenie:
Marchew, pietruszka i seler ścieramy na jarzynówce.
Cebule kroimy w półtalarki. Warzywa (starte) dusimy z niewielką il. oleju + liść i ziele, troszkę podlać wodą). Cebulę dusimy osobno (nie za miękka). Następnie łączymy wszystko razem, doprawiamy do smaku i dodajemy małą puszkę koncentratu.
Smazymy rybę.
Układamy na półmisku (wyższym) warstwy – farsz warzywny, ryba, farsz. Odstawiamy do lodówki. Ponoć tez dobre na ciepło, ale ja wolę na zimno. Pycha!!! To z przepisu mojej teściowej
2 odpowiedzi na pytanie: ryba po grecku
Re: ryba po grecku
Matjas tez smazony?
Betka z Luca 22.12.03
oczywiście MINTAJ
Jeju cos mi się przejęzyczyło…
Czytałam przepisy na śledzie i chyba dlatego
Monika, Julka 6.5 roku i Antoś 1 rok
Znasz odpowiedź na pytanie: ryba po grecku