Ryż z duszoną marchewką

Jak się gotuje ryż,żeby był sypki to chyba każdy wie,a jeśli nie wie to proszę pytac

składniki na oko

A więc ugotowac ryż można kupic paraboilet zawsze wychodzi sypki
Na oliwie podsmażyc mięsko pokrojone w kostke(może byc karkówka ja daję najczęściej udziec z indyka ma mniej cholesterolu)Do tego cebulka w kostke i potarkowana marchew. (ze 4 spore marchewki) Posmazyc pózniej dodac trochę wody pod przykryciem trochę poddusic.Dodac koncentratu pomidorowego,pieprzu soli.Wymieszac to z ryżem Na koniec czosnek.Ja do wszystkich prawie potraw dodaję czosnek kiedy już skończę gotowac i mam wyłączony gaz jest wtedy bardziej pachnace czosnkiem.

Jeśli moja córka niejadek zajadała się tym to musi byc dobre.Życzę smacznego

Znasz odpowiedź na pytanie:

Dodaj komentarz

Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
Logo