Schab pokroić w plastry, natrzeć czosnkiem, posolić, odstawić na 20 min. Każdy plaster posmarować dość grubo musztardą. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Na wierzch położyć starte jarzyny (pietruszkę, marchew, seler) przynajmniej na grubość 2 cm. Na to 2 średnie cebule naszpilkowane każda 3 goździkami. Mocno skropić olejem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Dusić ok. 1 h i 15 min podlewając bulionem z kostki. Goździki dają super aromat!!!
Pacia z Tosią – 7.06.04r.
1 odpowiedzi na pytanie: Schab po cygańsku
Re: Schab po cygańsku
brzmi smakowicie:) polskie tradycyjne schabowe juz mi sie przejadlo (pewnie nie tylko mi) wiec NA PEWNO wyprobuje ta wersje:)
Dana&Gabi 23.09.03
Znasz odpowiedź na pytanie: Schab po cygańsku