Polecam przepis na sernik, który robi się naprawdę bardzo szybko i jest bardzo smaczny, ja go robię z reguły z brzoskwiniami. Wyszedł mi już za pierwszym razem!
SKŁAD ( na małą torownicę o średnicy 21 cm):
-70 dkg twarogu tłustego, najlepiej łaciatego albo gotowego zmielonego już
-6 jajek
-1 szklanka cukru
-1 duży cukier waniliowy (16 g)
-1 budyń waniliowy
-brzoskwinie (ilość wg uznania, ja daję nawet czasem całą dużą puszkę)
PRZYGOTOWANIE
-Jajka, cukier i cukier waniliowy ubijać przez 10 min. na najszybszych obrotach
-ubite jajka dodać do zmielonego twarogu (nie odwrotnie!), delikatnie wymieszać robotem na najniższych obrotach
-wsypać budyń waniliowy (w proszku) i znowu delikatnie wymieszać
-brzoskwinie dokładnie osączyć, pokroić w kostkę ( można też układać połówkami na dnie), nie dodaję ich do masy serowej, tylko wylewam część masy serowej do tortownicy, wsypuję część brzoskwiń, znowu wlewam trochę masy i brzoskwinie
-piec ok. 60-70 min. w tem. 180-200 stp.
jak ostygnie posypuję na wierzchu cukrem pudrem, smacznego!!!
Basia i Najukochańsza Kruszynka (12.06.2004)
Znasz odpowiedź na pytanie: