POTRZABNA BEDZIE
– TORTOWNICA (SR. OK30 CM_
– GALARETKA BRZOSKWINIOWA
– ŻELATYNA (4 ŁYŻECZKI)
– 1LUB 2 PUSZKI BRZOSKWIŃ
– 5 SERKÓW HOMO O SMAKU WANILIOWYM:)
– 1 PACZKA HERBATNIKÓW MASLANYCH LEIBNIZ (DO WYŁOZENIA BLACHY)
GALARETKE PRZYRZADZIĆ WG PRZEPISU NA OPAKOWANIU I POZOSTAWIĆ DO SCHŁODZENIA:)
SERKI WYŁOZYĆ DO MISKI
ŻELATYNE ROZPUŚCIĆ W MAŁEJ ILOŚCI WRZĄTKU, DOBRZE ROZMIESZAĆ, POZOSTAWIĆ DO OSTYGNIECIA, PO CZYM WYMIESZAC Z 1 ŁYŻKĄ SERKA HOMO I DODAC DO MISKI DO RESZTY SERKA:)
ZE 2 BRZOSWKIENKI POKROIĆ W KOSTKĘ I WRZUCIĆ DO MISKI 🙂
WYMIESZAĆ
WYŁOŻYĆ NA TORTOWNICE, UŁOZYĆ NA WIERZCHU POŁOWKI BRZOSKWIŃ (pamietać o herbatnikach) I WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA 30 MIN.
NA KONIEC ZALAĆ TĘŻEJĄCĄ CHŁODNĄ GALARETKĄ I TRZYMAĆ W LODÓWCE OK. 2 GODZ:)
MNIAM:)
można zrobić z innymi owocami, dorzucić rodzynki do środka, bakalie itp:)
DZIŚ ZNÓW ZROBIŁAM… MNIAM:)
Znasz odpowiedź na pytanie: