15 szt.skrzydełek lub (ok.1 kg. piersi)
0.5 łyżeczki imbiru
1 łyżka oleju
5 łyżek sosu sojowo-grzybowego
100 ml. maggi
2 łyżki miodu
3 łyżki czerwonego wina
Miód przesmażyć na oleju,dodać imbir i czosnek i jeszcze chwilę smażyć(aż czosnek się lekko zarumieni),dodać reszte składników i dusić ok 2-3 minut
Skrzydełka obgotować w wodzie ok.10 min(ja odcinam końcówki,bo i tak tego nikt nie je).odcedzić i zalać sosem.
Gotować ok.30 min. w między czasie przełożyć żeby wszystkie przeszły sosem
-w wersji z piersiami-piersi mogą być surowe(pokrojone w kostkę),ale ze względu na to że wydają trochę soku lepiej dodać 2-3 łyżki sosu sojowego-będzie lepszy smak
podawać z ryżem 🙂
jakoś zdjęcia kiepska,ale robiłam na szybko 😉
Znasz odpowiedź na pytanie: