Dzisiaj pierwszy raz robiłam, wyszły pyszne, polecam:
1 kg skrzydełek (odciąć końcówki i przeciąć na pół)
3 łyżki Maggi
2 łyżki oleju
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
4 jajka
pieprz
Wszystkie składniki dobrze wymieszać, włożyć skrzydełka, zostawić na 2 godziny.
Panierka:
1 szklanka mąki kukurydzianej
1/2 szklanki wody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Połączyć składniki, wyjdzie coś baaardzo gęstego.
Wyjąć skrzydełka z marynaty, dodać to gęste ciasto, dobrze wymieszać i znów włożyć skrzydełka. Smażyć na dużej ilości oleju z obu stron- ja smażyłam 20 minut.
Wyszły rewelacyjnie, mięsko mięciutkie, a panierka chrupiąca
Według mnie to ciasto wyszło trochę za rzadkie i było go za dużo, dlatego następnym, razem dam 3 jajka.
Amelka Aniołek 2.04.2004
Błażej
3 odpowiedzi na pytanie: Skrzydełka w chrupiącej panierce
Re: Skrzydełka w chrupiącej panierce
O To coś dla mojego męża 🙂
Nati, Kamilka 05.04.04 i Kacper 25.05.06
Re: Skrzydełka w chrupiącej panierce
Wczoraj zrobiłam i wyszły pyszne….Jedynie co zmieniłam to zamiast Maggi dodałam sos sojowy i 2 jajka i potem jeszcze zapiekłam w piekarniku. POLECAM
Kasia i…
Re: Skrzydełka w chrupiącej panierce
brzmi bardzo apetycznie, szkoda ze na razie smazonego nie mogę 🙁
ale przepis zapiszę 🙂
Znasz odpowiedź na pytanie: Skrzydełka w chrupiącej panierce