Tak prawdę mówiąc to nie wiem dlaczego po japońsku ale przepis fajny.
Składniki:
matiasy
cebulka
śmietana
jajka na twardo
majonez
jabłko
Matiasy kroję w kwadraty, układam na półmisku. Cebulę sparzam, jajka ugotowane na twardo trę na tarce na grubych oczkach, jabłko też trę na tarce. I układam warstwowo: matiasy-cebulka-jajka-jabłko. Wszystko polewam śmietaną z majonezem i odstawiam do lodówki.
Aga i Ania 20 miesięcy
5 odpowiedzi na pytanie: Śledzie po japońsku
Re: Śledzie po japońsku
oj pyszny przepis!
wlasnie chodza ” za mna sledziki i chyba zrobie wg twojego przepisu
mniam mniam
ania i marcinek
Re: Śledzie po japońsku
Przyznam sie, ze i ja sie obslinilam na ten przepis 🙂 uwielbiam sledzie a te wydaja sie byc przepyyyyszne 🙂 zrobie je napewno a potem zeznam co i jak ;)))
Elka, Gabi i Jeremi 10.04.2003
Re: Śledzie po japońsku
Zrobilam i na pewno zrobie jeszcze wiele razy 🙂
Betka z Luca 22.12.03
Re:zrobiłam i
to moja pierwsza sledziowa potrawa ktora zrobiłam
ale cos mi wyszlo za slono. Smaczne ale słono. 🙂
Czy sledzie trzeba moze wymoczyc wczesniej w wodzie??? W ogole sie nie znam albo moze ja dalam za duzo sledzi a za malo innych skladnikow????
prosze o podpowiedz bo chce te salatke zrobic na Wigilie!!!!!!
Paulinka, 8 IV 2004
Re:zrobiłam i
Moglo się zdarzyć,że trafilaś na bardzo przesolone matiasy. Na drugi raz po prostu wymocz je w wodzie to będą bardziej delikatne. Dkladniki i ich ilość możesz dostosowywać “na oko” do liczby osób, którym będziesz serwować te rybki. Ja zawsze robię za dużo wszystkiego, ale to lepsze niż mialby zabraknąć 😉
Aga i Ania 20 miesięcy
Znasz odpowiedź na pytanie: Śledzie po japońsku