Spacerówka – prośba o opinie :)

Przeszukałam trochę forum w tym temacie, ale nie znalazłam tego co bym chciała więc proszę Was o opinie. Chcę kupic spacerówkę lekką, składaną jak parasolka, ale wygodną dla dziecka z rozkładanym oparciem na płasko i w miarę szeroką.
Rozejrzałam się na ryku i znalazłam:

– Chicco ponny XS
– Maclaren Techno XT
– Peg-perego Pico P3
– Coneco (nie pamiętam nazwy)

Acha i jeszcze Graco, ale one nie składają się jak parasolka, tylko normalnie i nie zdecydowalam jaki model.
Adaś skończy 8 miesięcy w tym tygodniu i siedzi sam bez podparcia bardzo stabilnie.
Napiszcie co sądzicie o tych wózkach – jakie macie uwagi.
A może doradzicie coś innego?

Pozdrawiam,

Marta i Adaś 15.11.2004

11 odpowiedzi na pytanie: Spacerówka – prośba o opinie :)

porky Dodane ponad rok temu,

Re: Spacerówka – prośba o opinie 🙂

Kupiliśmy i chwalimy pod niebiosa PP Atlantico 🙂

Plico 3 tez widzieliśmy w sklepie, całkiem całkiem sie wydaje. Z tych, które wymieniłaś, wybrałabym PP.

Juleczka (Puchatek) 12.12.04

amber Dodane ponad rok temu,

Re: Spacerówka – prośba o opinie 🙂

– Chicco Ponee XS – wydaje mi sie bardzo wąskie… Aczkolwiek lekkie.
– Maclaren Techno XT – tego wózeczka nie widziałam…więc pojęcia nie mam jaki jest (bynajmniej tańszy od PP)
– PP Pliko P3 – z wymienionych chyba najlepszy, dosyć szerokie siedzisko, ale i najwyższa cena (mamy Atlantico, które bardzo sobie chwalimy)
– Coneco (mają dosyć sporo parasolek na rynku – Traffic, Twister, Speedy) ale żadna z pewnością nie dorównuje Pliko P3…

Beata i Maciek 11.02.04.

suzzie Dodane ponad rok temu,

Re: Spacerówka – prośba o opinie 🙂

no i z pewnością P3 najlżejsze i ma najlepsze amortyzatory w kółeczkach
A ogladałas Inglesinę max?

I my mamy Atlantico PP i chwalimy bardzo, bardzo, bardzo…..
wahalam sie czy nie kupic P3…. Ale ostatecznie Atlantico “wygralo” bo ma szersze i dluższe siedzisko 🙂
Zmienialiśmy wózek jak Miś miał osiem miesiączków

pozdrawiamy

Michał (11.08.2004)

amber Dodane ponad rok temu,

Re: Spacerówka – prośba o opinie 🙂

A jeszcze dodam coś od siebie

[Zobacz stronę] – całkiem fajna parasolka – godna uwagi.

[Zobacz stronę] – w tym wózeczku się zakochałam…(ale z zakupem czekam na następne bobo, które kiedys tam nam się trafi)… A posiada: skrętne kółka blokowane przyciskiem przy rączkach, przekładane siedzisko…za to duuuży plus ponieważ jest mozliwość jazdy maluszka przodem jak i tłem do kierunku jazdy.
Jak dla mnie rewelacja…

Beata i Maciek 11.02.04.

jade Dodane ponad rok temu,

Re: Spacerówka – prośba o opinie 🙂

Jak widzę PP Atlantico wygrywa 🙂 Mnie sie też podoba tylko, że na 4 piiętro bez windy łatwiej wnieść parasolkę. Teraz pojawił sie jeszcze jakiś nowy model PP A3.

Pozdrawiam,

Marta i Adaś 15.11.2004

jade Dodane ponad rok temu,

Re: Spacerówka – prośba o opinie 🙂

A może, któraś z Was jeszcze coś doradzi?

Pozdrawiam,

Marta i Adaś 15.11.2004

goosie Dodane ponad rok temu,

Re: Spacerówka – prośba o opinie 🙂

ja się podłączę pod wątek z pytaniem, które trapi mnie jeszcze z okresu ciąży. Kiedy zmienia się kolejne wózki? bo ja mam wielofunkcyjny Peg Perego (ze spacerówką, funkcjonującą po rozłożeniu na płasko i nałożeniu okrycia jako gondola, wpinaną w stelaż – nie pamiętam jaki to model) i już bym się chetnie z niego wyprowadziła. Ciężkie to cholerstwo, strasznie, a Piter ma dopiero 6,7 kg (na sczęście wnoszę całość tylko na parter, do windy). Dlatego ostatnio najczęściej jeżdzę z fotelikiem – Piter ma bardziej zdrową pozycję fasolki (zalecenie rehabilitantki), a całość jest znacznie lżejsza. Do czego i kiedy się przesiada z takiego wózka? czy omawiane przez Was spacerówki są z tej samej klasy wagowej co moj wózek? czy tez te modele, o ktorych mówicie to etap pośredni między tym, co mam, a taką leciutką – kilka cieniutkich rurek i popreczek, małe kółka, kawałek materiału, w którym jeżdżą juz chodzące dzieci?
Oświećcie mnie, pliz!
Gosia


Piotruś (12.02.2005)

porky Dodane ponad rok temu,

Re: Spacerówka – prośba o opinie 🙂

Juleczka przesiadła się z Adbora do PP Atlantico pod koniec czerwca, ponieważ:
1) nie mieściła się w Adborze
2) chciała się podnieść do siadu i się denerwowała
3) regulacja oparcia jest tragiczna, co już opisywałam tu kilka razy
4) jest to wózek dość ciężki

Atlantico – lekki, duzo miejsca, świetnie regulowane oparcie.

W odpowiedzi na:


czy tez te modele, o ktorych mówicie to etap pośredni między tym, co mam, a taką leciutką – kilka cieniutkich rurek i popreczek, małe kółka, kawałek materiału, w którym jeżdżą juz chodzące dzieci?


Ja mam nadzieje, że Juleczka będzie juz cały czas jeździć w Atlantico, że nie trzeba bedzie kupować takiej typowej parasolki. Nie podobaja mi się, a dziecko siedzi w tym jak na leżaku, pupa się zapada w to siedzenie. Ble

Juleczka (Puchatek) 12.12.04

chilli Dodane ponad rok temu,

Re: Spacerówka – prośba o opinie 🙂

Peg Perego Pliko P3

przy drugim dziecku od razu kupie PP

agta Dodane ponad rok temu,

Re: Spacerówka – prośba o opinie 🙂

Wszystko zależy czego oczekujesz od wózka. Ja mam wielofunkcyjnego mutsy. Spacerówka jest super ale nie do noszenia po schodach ani tym bardziej do załadowania w bagażnik. Dlatego też zdecydowaliśmy sie na zakup lekkiej parasolki, ale zależało nam na tym aby mały nie siedział w niej jak w worku, a przy tym żeby miała budkę przeciwdeszczową regulowany podnóżk no i żeby rozkładała się na płasko. Wybraliśmy Peg-prego pliko P3. Jestem z niego bardzo bardzo zadowolona, choc ma jedną poważną wadę, którą jest dość wysoka cena. Choć przyznam że wózek jest jej wart.
Pozdrawiam Agata i Kuba.

paula26 Dodane ponad rok temu,

Re: Spacerówka – prośba o opinie 🙂

ja mam Coneco Twister i jestem bardzo zadowolona. wózek lekki, zwrotny, kółka ma tak duże jak PP Atlantico. siedzisko również jest dosyć szerokie, Borys należy do naprawdę dużych dzieci a mimo to nie wygląda jak sardynka w puszce. oparcie rozkłada się do spania. dziecko ma więcej miejsca niż w PP Plico – porównywałam. wózek składa się w parasolkę, ale jest wygodny jak normalna spacerówka. do tego Twister jest ładny i niedrogi.
no i jak na tego typu wózek ma ma naprawdę pojemny kosz na zakupy.
jak dla mnie Twister ma same zalety

Paula i 2latek Borys

Znasz odpowiedź na pytanie: Spacerówka – prośba o opinie :)

Dodaj komentarz

Noworodek, niemowlę
bakteria coli w jelitach????
dziś napisała do mnie maila koleżanka z prośbą o znalezienie jej w internecie jakiejś informacji na temat bakterii e.cola.(ma ograniczony dostęp do netu). ma półtorarocznego synka i własnie u niego w
Czytaj dalej
Tematy, których nie znalazłam w forum
kicz kiczowi nie rowny
Na mojej cyfrze odkrylam ze mam Polsat no i obejrzalam "rodzine zastepcza". Maja tam oni sasiada ktory wydaje mi sie za nowobogackiego uchodzi i co za tym idzie jego wnetrza
Czytaj dalej