Supersałatka do mięsa z grilla

Przepis jest prosty a danie pyszne. Zróbcie dużo!!

Ostudzone ugotowane ziemniaki kroimy w duże kawały i mieszamy z sosem. Sos to jogurt naturalny, kwaśna śmietana i majonez wymieszane w proporcjach 4:2:1. Do tego sól, pieprz, cała cebulka dymka razem ze szczypiorkiem ( tym razem bardzo drobno), kilka listków posiekanej świeżej szałwii i sporo świeżego tymianku. Ziemniaki wymieszać z sosem (ma być go dużo) i wstawić na 2-3 godziny do lodowki. Podaje się tę sałatkę porządnie ochłodzoną, co z gorącym mięsem prosto z grilla stanowi miły dla podniebienia kontrast. Polecam serdecznie!

Antoś (24.11.2003) i mama

Znasz odpowiedź na pytanie:

Dodaj komentarz

Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
Logo