Surimi

jakie macie sposoby podawania surimi??? ja zjadam na zimno ale mam ogromna ochotę z czymś połączyć;))

21 odpowiedzi na pytanie: Surimi

  1. ps. ups- wiedzę już jeden wątek;)

    • sałatkę polecam!

      1 opakowanie paluszków
      4-5 dużych pomidorów
      2 świeże ogórki
      średni słoik ogórków konserwowych
      10 jajek
      koperek
      sos z knorra koperkowo-ziołowy (2 szt)

      ja uwielbiam tą sałatkę więc polecam!

      • Och, ja też uwielbiam!:) dzia!

        • sałatka z surimi

          2 avocado – dojrzałe
          1 duże lub 2 małe opakowania surimi
          pół lub cały melon (może być cantalupa) zależnie od wielkości
          2-3 łyżki majonezu
          1-2 ząbki czosnku
          1-2 szczypta mielonego chili (można więcje jeśli ktoś lubi ostre)
          pół cytryny

          avocado obrać i pokroić w kostkę, skropić cytryną, żeby nie ściemniało, surimi pokroić w paski (poprzeczne), wymieszać z avocado, zrobić sos ( do majonezu wycisnąć czosnek i dodać chili – porządnie wymieszać), sos dodać do avocado z surimi i wymieszać, obranego melona pokroić w kostkę i na koniec dodać, sałatce dobrze robi jak postoi 15-30 minut w lodówce przed podaniem
          można podawać ze świeżą bagietką – mniam

          • Smacznie te saladki opisujecie ale ja nie lubie surimi:( Smakuje mi jak podrabiany krab…

            • Zamieszczone przez lauidz
              Smacznie te saladki opisujecie ale ja nie lubie surimi:( Smakuje mi jak podrabiany krab…

              Bo to jest podrabiany krab 😀
              Aleja krabów nie mam okazji jadać zbyt często :p więć surimi jest ok.
              Och, jak ja to lubię! w ogóle mam fazę na owoce morza teraz. Nawet na te podrabiane;)

              • Zamieszczone przez ahimsa
                Bo to jest podrabiany krab 😀
                Aleja krabów nie mam okazji jadać zbyt często :p więć surimi jest ok.
                Och, jak ja to lubię! w ogóle mam fazę na owoce morza teraz. Nawet na te podrabiane;)

                😀
                Ja lubie orginaly takie jeszcze w skorupkach – stone crabs -troche sie trzeba napraowac ale warto:)mniami – szkoda ze juz po sezonie krabowym na FL
                :p

                • Zamieszczone przez lauidz
                  Smacznie te saladki opisujecie ale ja nie lubie surimi:( Smakuje mi jak podrabiany krab…

                  no bo to jest podrabiany krab 😉
                  a ja czasem lubie
                  a dla niektorych to nawet zaleta ze nie prawdziwy 😉

                  • Zamieszczone przez dorotka1
                    no bo to jest podrabiany krab 😉
                    a ja czasem lubie
                    a dla niektorych to nawet zaleta ze nie prawdziwy 😉

                    Dorotko a na czym ta zaleta polega????:)

                    • Zamieszczone przez lauidz
                      😀
                      Ja lubie orginaly takie jeszcze w skorupkach – stone crabs -troche sie trzeba napraowac ale warto:)mniami – szkoda ze juz po sezonie krabowym na FL
                      :p

                      Szczęściara:)

                      • Zamieszczone przez lauidz
                        Dorotko a na czym ta zaleta polega????:)

                        na tym ze to malowana ryba
                        a sa osoby ktore skorupiaka do ust by nie wziely przeciez

                        • Zamieszczone przez dorotka1
                          na tym ze to malowana ryba
                          a sa osoby ktore skorupiaka do ust by nie wziely przeciez

                          A no. Jest jakas czesc zydow, ktora nie je je owocow morza – ani krabow ani lobstertow ani nic takiego – bo uwazaja ze sa nieczyste.
                          Ja tam nie wiem czy sa nieczyste – ale sa na pewno pyszniackie:)

                          • Zamieszczone przez ahimsa
                            Szczęściara:)

                            🙂
                            Zaprzaszam w odwiedziny:)

                            tam Cie zabiore:D

                            • Zamieszczone przez lauidz
                              🙂
                              Zaprzaszam w odwiedziny:)

                              tam Cie zabiore:D

                              Uważaj, kochana bo ja takie rzeczy to na serio!:)
                              ps. aleee ceny mają! ulala;)

                              • Zamieszczone przez ahimsa
                                Uważaj, kochana bo ja takie rzeczy to na serio!:)
                                ps. aleee ceny mają! ulala;)

                                bo to taki fancy lokal:)
                                To kiedy bedziesz????;)

                                • Zamieszczone przez lauidz
                                  bo to taki fancy lokal:)
                                  To kiedy bedziesz????;)

                                  Mąż mówi,że na wkacaje;) tylko się obawia lotu tak daleko z małymi…:p

                                  • Ja od niedawna robie surimi w ciescie:
                                    Przygotowuje ciasto jak na nalesniki – moze troche bardziej geste, surimi przyprawiam sola i pieprzem, mozna jakimis ziolami jak ktos lubi, potem wrzucam na rozgrzany olej i smaze. Wazne jest zeby wrzucic na rozgrzany olej i szybko przewrocic tak zeby ciasto nie splynelo na jedna strone (mam nadzieje, ze zrozumuiecie o co mi chodzi, bo jakos sie wyslowic nie potrafie dzisiaj 😉 ). Tak przygotowane surimi podaje z sosem pieczarkowym na zimno:
                                    drobno pokrojone pieczarki podsmazam na masle az do zrumienienia(zupelnie inny smak niz smazone na oleju), potem dodaje do tego smietane 18%, a raczej pieczarki do smietany – sosik na zimno, ale mozna tez odwrotnie – zalezy od preferencji :). Na koniec zajadamy sie surimi polanymi takim sosikiem lub maczanymi w sosie. Smacznego 🙂

                                    • Zamieszczone przez ahimsa
                                      Mąż mówi,że na wkacaje;) tylko się obawia lotu tak daleko z małymi…:p

                                      Poweidz mu ze latem nie ma sezonu na kraby:) – lepiej zima – i huragany latem miewamy i goraco ze hohoh

                                      • Zamieszczone przez lauidz
                                        Poweidz mu ze latem nie ma sezonu na kraby:) – lepiej zima – i huragany latem miewamy i goraco ze hohoh

                                        Ooo, to coś dla mnie! wielbicielki programów o tornadach! :D:D:D

                                        • w sumie chyba tylko raz w zyciu jadlam, ale za to uwielbiam kraba i nawet jesli to jest tylko erzac, to moze salatkie z kraba?
                                          przepis opracowalam sama na wspomnienie fantastycznych krabow w maine, skad pochodzi moj slubny

                                          kupuje kraba w puszcze (w wiorkach), wiec trzeba drobno te paluszki posiekac i odcisnac wode
                                          dodac do nich drobniusienko posiekane wewnetrzne czesci selera naciowego (same serduszka selerowe najlepiej, zeby byly miekkie i delikatne)
                                          i sporo drobno posiekanej naci pietruszki
                                          przyprawic sola i jakas przyprawa do ryb, najlepiej mieszanka z sola, pieprzem, lisciem laurowym, gozdzikami, zielem angieslkim, moze szczypta imbiru, kardamonu, cynamonu i papryki
                                          polaczyc wszystko majonezem
                                          i podawac na cieplej bulce z salata

                                          (slinotok nad klawiatura na sama mysl…)

                                          Znasz odpowiedź na pytanie: Surimi

                                          Dodaj komentarz

                                          Mozarella w ciąży

                                          Dzisiaj naszła mnie ochota na mozarellę. I tu mam wątpliwości – czy w ciąży można jeść mozzarellę?? Na opakowaniu nie ma ani słowa na temat pasteryzacji.

                                          Czytaj dalej →

                                          Ile kosztuje żłobek?

                                          Dziewczyny! Ile płacicie miesięcznie za żłobek? Ponoć ma być dofinansowany z gminy, a nam przyszło zapłacić 292 zł bodajże. Nie wiem tylko czy to z rytmiką i innymi. Czy tylko...

                                          Czytaj dalej →

                                          Dziewczyny po cc – dreny

                                          Dziewczyny, czy któraś z Was miała zakładany dren w czasie cesarki? Zazwyczaj dreny zdejmują na drugi dzień i ma on na celu oczyszczenie rany. Proszę dajcie znać, jeśli któraś miała...

                                          Czytaj dalej →

                                          Meskie imie miedzynarodowe.

                                          Kochane mamuśki lub oczekujące. Poszukuję imienia dla chłopca zdecydowanie męskiego. Sama zastanawiam się nad Wiktorem albo Stefanem, ale mój mąż jest jeszcze niezdecydowany. Może coś poradzicie? Dodam, ze musi to...

                                          Czytaj dalej →

                                          Wielotorbielowatość nerek

                                          W 28 tygodniu ciąży zdiagnozowano u mojej córeczki wielotorbielowatość nerek – zespół Pottera II. Mój ginekolog skierował mnie do szpitala. W białostockim szpitalu po usg powiedziano mi, że muszę jechać...

                                          Czytaj dalej →

                                          Ruchome kolano

                                          Zgłaszam się do was z zapytaniem o tytułowe ruchome kolano. Brzmi groźnie i tak też wygląda. dzieciak ma 11 miesięcy i czasami jego kolano wyskakuje z orbity wygląda to troche...

                                          Czytaj dalej →
                                          Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
                                          Logo
                                          Enable registration in settings - general