Drogie Mamusie! pomóżcie. Bardzo chciałam zrobić dobre mięso na Święta no i wpędziłam się w kłopoty. Postanowiłam zapeklować szynkę – pewnie słyszałyście kiedyś to słowo :). Niestety okazało się, że jest to mocno zapomniana metoda przyrządzania mięsa a potrzebna do tego saletra jest wprost niedostępna. Cały problem polega na tym, że szynkę mam już w lodówce i jak szybko coś z nią nie z robię to po niej. Jeśli wiecie gdzie można w Krakowie kupić saletrę to napiszcie.
Dziękuję za wszystkie rady.
Izak i maleństwo (8.I)
2 odpowiedzi na pytanie: święta – pomocy
Re: święta – pomocy
Ja nie mam pojęcia…
Julka kulka i 9 miesięczny Karolek
Re: święta – pomocy
Hmm… słyszałam, ze mięso trzeba umieć dobrze zrobić, bo w przeciwnym wypadku mozna się zatruć, jak nie otruć.
Ale polecam stronę
Znasz odpowiedź na pytanie: święta – pomocy