Dla mam na diecie.
Szarlotka
1 szkl maki pszennej
1 szkl kaszy mannej
1 szkl cukru
1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
torebka cukru waniliowego
ponad 1 kg jablek
Maka+kasza manna+cukier+cukier wan.+proszek do piecz.-to wszystko razem wymieszac.
Jablka zetrzec.
Tortownice wysmarowac tluszczem i wsypywac kolejno warstwami, ciasto,jablka ciasto, jablka.Warstwy nie moga byc grube.
Na wierzchu mozna posypac cieniutko maka(ale wowczas sie zapieka), najlepeij maka cukrowa, albo na wierzchu musza byc ulozone jablka(nie ciasto).
Piec w temp.okolo180C przez okolo 50 min.
Anna i Maksio 12.01.03
5 odpowiedzi na pytanie: Szarlotka-zadnych jajek i mleka
Re: Szarlotka-zadnych jajek i mleka
a do mąki nie dodaje się żadnej wody, albo masła??? Wystarczy ten sok co puszczą jabłka??
Re: Szarlotka-zadnych jajek i mleka
Wypróbuję:) Znam podobny przepis tyle, że zamiast ciasta robi się kruszonkę:)
Agnieszka i Olo (ur. 11.01.2002)[Zobacz stronę]
Re: Szarlotka-zadnych jajek i mleka
Rewelacyjna !! Muszę teraz robić codziennie bo wszystkim smakuje 😉 A co lepsze szybko się robi 🙂
Re: Szarlotka-zadnych jajek i mleka
Właśnie jestem w trakcie pieczenia. Mam wątpliwości czy sie uda ale postanowiłam spróbować. Napiszę za 30 min.
Magia z Grzesiem – 13.04.03
Re: Szarlotka-zadnych jajek i mleka
Nawet coś wyszło! Mysłałam, że takie suche ciasto to niewypał (bez czegoś co by je “związało”).
A tu masz babo lacek! Rzeczywiście dietetyczny i bardzo słodki (jabłek nie słodziłam). Jak to dobrze zjeść coś słodkiego!
Magia z Grzesiem – 13.04.03
Znasz odpowiedź na pytanie: Szarlotka-zadnych jajek i mleka