Tarczyca i pco!czy to nie zbyt wiele???

Moja radość nie trwała długo…tylko nie mogę zrozumieć czemu endokrynolog nie powiedział mi tego odrazu!!!tylko musiał skonsultować się z moim ginem!tak więc wczoraj wieczoram zadzwonił mój gin i powiedział mi oprócz tarczycy pomimo że badania hormonalne są dobre,i nie wykazują pcos to jednak na obrazie usg widać że jajniki są jak to nazwała policystyczne i że mam przyjść w poniedziałek ma mi dać jakieś hormony które wchłoną te pęcherzyki i unormują mi okres. Powiedziała że to niby nic takiego.Dziewczyny błagam napiszcie co o tym myślicie bo ja już na głowę dostaję. Naprawdę,całą noc przepłakałam nie wiem o co tym mysleć.:Zamotany:

21 odpowiedzi na pytanie: Tarczyca i pco!czy to nie zbyt wiele???

  1. Sara z tarczycą zachodzi się w ciążę!!! Zobacz na Becię, ja też zaraz będę w ciąży no i TY A co do PCO to też jest tu bardzo wiele przykładów wspaniałych powodzeń w staraniach:) Zdiagnozowanie to połowa sukcesu! Dobry gin i endokrynolog i szybciej zajdziesz niż myślisz, a przynajmniej tego Ci życzę z całego serca! Obraz usg a pco.. u mnie też mnie tym nastraszono a co się okazało w klinice leczenia niepłodności 🙂 że nic z tego:) ale odsyłam Cię do poczytania tu: jest tam o pco i na jakiej podstawie można stwierdzić pco! Absolutnie nie kwestionuję opini lekarza bo nie mam ani prawa tego czynić ani wiedzy ani sposobności ale.. zawsze jest ale… ja zaciskam kciuki i już!

    • Zamieszczone przez mala5_mi
      Sara z tarczycą zachodzi się w ciążę!!! Zobacz na Becię, ja też zaraz będę w ciąży no i TY A co do PCO to też jest tu bardzo wiele przykładów wspaniałych powodzeń w staraniach:) Zdiagnozowanie to połowa sukcesu! Dobry gin i endokrynolog i szybciej zajdziesz niż myślisz, a przynajmniej tego Ci życzę z całego serca! Obraz usg a pco.. u mnie też mnie tym nastraszono a co się okazało w klinice leczenia niepłodności 🙂 że nic z tego:) ale odsyłam Cię do poczytania tu: jest tam o pco i na jakiej podstawie można stwierdzić pco! Absolutnie nie kwestionuję opini lekarza bo nie mam ani prawa tego czynić ani wiedzy ani sposobności ale.. zawsze jest ale… ja zaciskam kciuki i już!

      Dzięki kochana za slowa otuchy.Wiem że pcos jest wtedy jeśli wykazują to badania hormonalne+usg a jeśli tylko usg to jest pco o ile dobrze się orientujęa co ciekawe,kiedy zrobiłam wszystkie badania hormonalne i poszłam do gina wyszło że tarczyca,dwa razy pytałam się jej czy to napewno nie pcos powiedziała że nie,dopiero endokrynolog zauważył pęcherzyki i też nie powiedziała wprost tylko wysłużyła się koleżanką(bo mój gin mi ją polecił)

      • tak tak jestem dobrym przykładem, tylko trzeba brać systematycznie, przykładnie i regularnie tabletki a wszystko sie unormuje, trzymam za Was dziewczyny…jedyny minus w tarczycy, to że ja muszę ją badać co 3 tygodnie, czyli co 3 tygodnie kłucia, a raz w miesiącu u gina

        • Słońce, uważam, że “trochę” na wyrost jest zdiagnozowanie PCO na podstawie samego USG, jeśli masz potwierdzone problemy z tarczycą. jeśli tylko masz możliwość – spróbuj skonsultować swoje wyniki z innym lekarzem gin-end.
          Pozdrawiam gorąco i !!!

          • Zamieszczone przez Olcia78
            Słońce, uważam, że “trochę” na wyrost jest zdiagnozowanie PCO na podstawie samego USG

            .. to samo pomyślałam i dlatego tak skromnie wspomniałam o tym moim ale

            • Ja jestem kolejnym przykładem powodzenia- pomimo niedoczynności tarczycy i pco urodziłam w maju córeczkę. Zarówno przed ciążą jak i w trakcie badałam hormony tarczycy i dbałam o to żeby zawsze były w normie. Przy PCO miałam późną owulację więc nie obyło się bez Pregnylu i clo – udało się za pierwszym razem. Życzę powodzenia!!!

              • Zobaczymy co będzie dzisiaj.Ale teraz to jestem zakręcona całkowicie. Przez 3 mc żyłam ze świdomością że mam pco bo tak stwierdził pierwszy gin,potem następny powiedział co innego,wyszła ta tarczyca i teraz się okazuje że jedno i drugie.Ale jestem dobrej myśli,skoro badania w normie. Mam tylko nadzieję że nie wpadłam w maszynę robiącą pieniądze. Czemu endokrynolog który wziął 80euro za wizytę nie przepisała co trzeba odrazu,a usg widziała i nic nie powiedziała tylko zadzwoniła do ginekologa(są koleżankami) i dziś zapłacę znów za wizytę.

                • I tak mi to też wygląda…. niestety! A ja na Twoim miejscu wzięłam bym wyniki badań, poszła do zupełnie innego endo -gin i pokazała je nie mówiąc nic! Zwalając na neta że wyczytałam jakie badania etc i że proszę o interpretację 🙂 Dwie kręcą ale trzecie może już się nie pogrąży!

                  • Niestety z tego co piszesz, to niestety wpadłaś w tryby maszyny wyciskającej pieniądze.. Uciekaj od tych kobitek jak najdalej!!!

                    • Dziewczyny przepisała mi jakiś lek o nazwie GLUCOPHAGE z tego co ja właśnie przeczytałam to jest lek dla cukrzyków!!ale ja nie mam cukrzycy,insuline mam w normie,nadwagi też nie mam przy 1.60 wazę 55kg no to chyba nie dużo? a ona powiedziała że to ureguluje mi okres i pobudzi moje jajniki do pracy…hmmmm

                      • Saruś ja jestem kolejnym przykładem ciąży z PCO! Co prawda hormony tarczycy miałam w normie, ale staraliśmy się o dzidzię z mężem przez rok. Zaszłam w pierwszym wolnym cyklu po clo (clo brałam tylko jeden cykl). Powodzenia!Na pewno będzie dobrze!!

                        • Zamieszczone przez Asia1983
                          Saruś ja jestem kolejnym przykładem ciąży z PCO! Co prawda hormony tarczycy miałam w normie, ale staraliśmy się o dzidzię z mężem przez rok. Zaszłam w pierwszym wolnym cyklu po clo (clo brałam tylko jeden cykl). Powodzenia!Na pewno będzie dobrze!!

                          Na szczęście to subkliniczna niedoczynność tarczycy,biorę euthyrox.Z tym pcohormony są ok tylko na usg widać liczne małe pęcherzyki i na to biorę glucophage niby ma pobudzić moje jajniki do pracy.Zostało czekać i mieć nadzieję że wszystko będzie ok.A jak twoja fasolka i dolegliwości ciążowe?pozdrawiam gorąco.

                          • Zamieszczone przez Sara27
                            Na szczęście to subkliniczna niedoczynność tarczycy,biorę euthyrox.Z tym pcohormony są ok tylko na usg widać liczne małe pęcherzyki i na to biorę glucophage niby ma pobudzić moje jajniki do pracy.Zostało czekać i mieć nadzieję że wszystko będzie ok.A jak twoja fasolka i dolegliwości ciążowe?pozdrawiam gorąco.

                            Ja ciagle nie mogę zapomnieć jak kiedyś pisałaś,że u Ciebie w Grecji lecytynę bierze się na odchudzanie a nie na pamięć, jak u nas(o ile nie pomyliłam), tych tabletek co piszesz to w ogóle nie znam. A Fasolka duża rośnie – już prawie 3 cm ma “wzrostu”, ostatnio jak ją z lekarzem podglądaliśmy to pleckami się odwróciła, wstydliwe Słoneczko:)termin mam na 3 czerwca, ale mogę się jeszcze na Dzień Dziecka załapaćA dolegliwości wydaje mi,że się powoli osłabiają, całe szczęście bllee nie było i mam nadzieję,że już nie przyjdzie;)Buziaki, trzymam kciuki za Ciebie

                            • Zamieszczone przez Asia1983
                              A Fasolka duża rośnie – już prawie 3 cm ma “wzrostu”, ostatnio jak ją z lekarzem podglądaliśmy to pleckami się odwróciła, wstydliwe Słoneczko:)termin mam na 3 czerwca, ale mogę się jeszcze na Dzień Dziecka załapaćA dolegliwości wydaje mi,że się powoli osłabiają, całe szczęście bllee nie było i mam nadzieję,że już nie przyjdzie;)

                              Wspaniale się czyta takie wieści! Też chcę tego doświadczyć!

                              • Asiu,to cudownie:ten glucophage to jest lek dla cukrzyków jak on ma mi wywołać owulacjęno cóż zobaczymy. Cukrzycy nie mam!gdzieś wyczytałam że skutkiem ubocznym tego leku jest owulacjaa tak wogóle to czuję się po tym paskudnie.Wymitować mi się chce,biegunki ponoć po tygodniu mają minąć.Zobacze co z tego będzie jak nic, to już mam plan awaryjny B samolot i Polska bo zdajsie już wiem czemu w Grecji jest tak wiele bezdzietnych małżeństw

                                • Zamieszczone przez Sara27
                                  Asiu,to cudownie:ten glucophage to jest lek dla cukrzyków jak on ma mi wywołać owulacjęno cóż zobaczymy. Cukrzycy nie mam!gdzieś wyczytałam że skutkiem ubocznym tego leku jest owulacjaa tak wogóle to czuję się po tym paskudnie.Wymitować mi się chce,biegunki ponoć po tygodniu mają minąć.Zobacze co z tego będzie jak nic, to już mam plan awaryjny B samolot i Polska bo zdajsie już wiem czemu w Grecji jest tak wiele bezdzietnych małżeństw

                                  Masz rację moja Droga!U nas wyż demograficzny w pełni;)ostatnio widzę,że udaje się dziewczynom, którym przez lata nic, także ten rok na pewno szczęśliwy, a jak nie ten to początek następnego na 100%
                                  Mała5_mi a Tobie już Kochana pisałałam w którymś wątku,że wkrótce do Twoich drzwi zapuka Fasolka, a będzie to wcale w nie tak dalekim terminie. Pamiętaj,że Paszulka rozsiewa teraz dużo fluidków ciążowych a Ona to ma moc!

                                  • Własnie wyczytałam coś ciekawego na jednej z greckich stron. Ten glucophage(W polsce jest pod tą samą nazwą)niby po 6 mc terapi 85% kobiet z pcos zaczęło regularnie miesiączkować i mieć owulację. No to cuda na kiju

                                    • Zamieszczone przez Asia1983
                                      Mała5_mi a Tobie już Kochana pisałałam w którymś wątku,że wkrótce do Twoich drzwi zapuka Fasolka, a będzie to wcale w nie tak dalekim terminie. Pamiętaj,że Paszulka rozsiewa teraz dużo fluidków ciążowych a Ona to ma moc!

                                      mówisz że niedługo? też tak myślę! w końcu niedługo będzie rok jak trafiliśmy do nOvum, a byliśmy tam zaledwie 10 razy:)

                                      • Zamieszczone przez mala5_mi
                                        mówisz że niedługo? też tak myślę! w końcu niedługo będzie rok jak trafiliśmy do nOvum, a byliśmy tam zaledwie 10 razy:)

                                        Jak jesteście w Novum to dzidzia już tuż tużto najlepsza klinika w kraju, ludzie przemierzają setki km aby właśnie tam spełnić swoje marzenia o macierzyństwie:)

                                        • witajcie.
                                          Odebrałam też wyniki badań, hormony tarczycy i in.

                                          TSH – 2,22 uIU/ml norma: (0,27 – 4,2)
                                          fT3 – 4,41 pg/ml (2,57-4,43)
                                          fT4 – 1,39 ng/dl (0,93 – 1,7)

                                          prolaktyna – 19,60 ng/ml norma: (6-29,9)

                                          P/c anty TG <10.00 IU/ml norma: <115
                                          P/c anty TPO 5.88 IU/ml norma: < 34

                                          Wygląda, że wyniki mieszczą sie w normach, a co Wy o nich myślicie?
                                          Czy są dobre?

                                          Wizytę u lekarza mam dopiero za 3 tyg.

                                          Znasz odpowiedź na pytanie: Tarczyca i pco!czy to nie zbyt wiele???

                                          Dodaj komentarz

                                          Mozarella w ciąży

                                          Dzisiaj naszła mnie ochota na mozarellę. I tu mam wątpliwości – czy w ciąży można jeść mozzarellę?? Na opakowaniu nie ma ani słowa na temat pasteryzacji.

                                          Czytaj dalej →

                                          Ile kosztuje żłobek?

                                          Dziewczyny! Ile płacicie miesięcznie za żłobek? Ponoć ma być dofinansowany z gminy, a nam przyszło zapłacić 292 zł bodajże. Nie wiem tylko czy to z rytmiką i innymi. Czy tylko...

                                          Czytaj dalej →

                                          Dziewczyny po cc – dreny

                                          Dziewczyny, czy któraś z Was miała zakładany dren w czasie cesarki? Zazwyczaj dreny zdejmują na drugi dzień i ma on na celu oczyszczenie rany. Proszę dajcie znać, jeśli któraś miała...

                                          Czytaj dalej →

                                          Meskie imie miedzynarodowe.

                                          Kochane mamuśki lub oczekujące. Poszukuję imienia dla chłopca zdecydowanie męskiego. Sama zastanawiam się nad Wiktorem albo Stefanem, ale mój mąż jest jeszcze niezdecydowany. Może coś poradzicie? Dodam, ze musi to...

                                          Czytaj dalej →

                                          Wielotorbielowatość nerek

                                          W 28 tygodniu ciąży zdiagnozowano u mojej córeczki wielotorbielowatość nerek – zespół Pottera II. Mój ginekolog skierował mnie do szpitala. W białostockim szpitalu po usg powiedziano mi, że muszę jechać...

                                          Czytaj dalej →

                                          Ruchome kolano

                                          Zgłaszam się do was z zapytaniem o tytułowe ruchome kolano. Brzmi groźnie i tak też wygląda. dzieciak ma 11 miesięcy i czasami jego kolano wyskakuje z orbity wygląda to troche...

                                          Czytaj dalej →
                                          Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
                                          Logo
                                          Enable registration in settings - general