testosteron

Witam.
Postanowiłam udać się o poradę do innego lekarza. Poszłam powiedziałam że od ponad roku staram się o drugie dziecko, że tyję, że cykle po 35-45 dni, że poprzedni doktor zwala wszystko na nadwagę i cukier(robiłam na czczo po godzinie i po dwóch wynik był w normie ale ponoć trzustka wali po jajnikach i dlatego mam bezowulacyjne cykle).
Nowy pan doktor zlecił badania po 20 dniu cyklu, wykonałam w 21 dniu

Progesteron 0,77 ng/ml norma f.lutealna 0,95-21
Prolaktyna 13,73 ng/ml norma f. lutealna 3,9-29,5
Estradiol 54,85pg/ml norma f. lutealna 43,8-211

i tu nagdle taki mały szok
Testosteron 0,906 ng/ml norma 0,084-0,481

czyli norma przekroczona prawie razy dwa

Doktor kazał zgłosić mi się do endokrynologa na ul. Karową w Warszawie, bo tam na NFZ zrobią mi kompleksowe badania, powiedział że taki testosteron można zbić Diane czy Androkurem ale lepiej dowiedzieć się dlaczego taki poziom u mnie występuje.
Dobiłam się dzisiaj gdy usłyszałam że najbliższy wolny termin do 21,12,2010 T A K G R U D Z I E Ń.

Wiecie sama nie wiem co robić szukam jakiegoś endokrynologa prywatnie ale doktor uprzedził mnie że wszelkie badania prywatne będą mnie dosyć słono kosztować.
Czy z takimi wynikami mam szanse na drugie dziecko? Dodam że za pierwszym razem też miałam trochę powalone hormony i testosteron też był wysoki ( był przy górnej granicy ale nie razy dwa) dostała wtedy luteinę i udało się w czwartym miesiącu a co teraz???

Proszę poradźcie mi coś

Pozdrawiam Ania

2 odpowiedzi na pytanie: testosteron

wykalaczka Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Anna250:Witam.
Postanowiłam udać się o poradę do innego lekarza. Poszłam powiedziałam że od ponad roku staram się o drugie dziecko, że tyję, że cykle po 35-45 dni, że poprzedni doktor zwala wszystko na nadwagę i cukier(robiłam na czczo po godzinie i po dwóch wynik był w normie ale ponoć trzustka wali po jajnikach i dlatego mam bezowulacyjne cykle).
Nowy pan doktor zlecił badania po 20 dniu cyklu, wykonałam w 21 dniu

Progesteron 0,77 ng/ml norma f.lutealna 0,95-21
Prolaktyna 13,73 ng/ml norma f. lutealna 3,9-29,5
Estradiol 54,85pg/ml norma f. lutealna 43,8-211

i tu nagdle taki mały szok
Testosteron 0,906 ng/ml norma 0,084-0,481

czyli norma przekroczona prawie razy dwa

Doktor kazał zgłosić mi się do endokrynologa na ul. Karową w Warszawie, bo tam na NFZ zrobią mi kompleksowe badania, powiedział że taki testosteron można zbić Diane czy Androkurem ale lepiej dowiedzieć się dlaczego taki poziom u mnie występuje.
Dobiłam się dzisiaj gdy usłyszałam że najbliższy wolny termin do 21,12,2010 T A K G R U D Z I E Ń.

Wiecie sama nie wiem co robić szukam jakiegoś endokrynologa prywatnie ale doktor uprzedził mnie że wszelkie badania prywatne będą mnie dosyć słono kosztować.
Czy z takimi wynikami mam szanse na drugie dziecko? Dodam że za pierwszym razem też miałam trochę powalone hormony i testosteron też był wysoki ( był przy górnej granicy ale nie razy dwa) dostała wtedy luteinę i udało się w czwartym miesiącu a co teraz???

Proszę poradźcie mi coś

Pozdrawiam Ania
wg mnie powinnaś się udać do kliniki lecz. Niepłodności
szkoda czasu na endokr. czy zwykłych ginów
tym bardziej,że kolejki są masakryczne

z wyniku progesteronu wynika,że ten cykl był najprawdopodobniej bezowulacyjny
testosteron faktycznie wysoki
nie stwierdzono u Ciebie zespołu policystycznych jajników?

też miałam podwyższony test.,prolaktynę i problemy z owulacjami
dziś jestem w 25 tyg.ciąży:)

poczytaj sobie nasze vademekum,może tam znajdziesz jakąś odp.:)
[Zobacz stronę]

ito Dodane ponad rok temu,

Aniu, a niskim progesteronem się nie przejął? w II fazie powinien być wyższy.
Ja do leczenia problemów z płodnością polecam kliniki niepłodności (sama przetestowałam sens chodzenia po różnych lekarzach) – ja leczyłam się w Invimedzie w W-wie, tam w czwartki przyjmuje świetna endokrynolog. Zadzwoń do kliniki i zapytaj o termin – masz już wyniki więc będzie jakiś punkt wyjścia.
Powodzenia

Znasz odpowiedź na pytanie: testosteron

Dodaj komentarz

Tematy, których nie znalazłam w forum
Mały problemik
Dziewczyny proszę was o pomoc w aranżacji wnętrz czyli na jaki kolor pomalować następujące pomieszczenia? -korytarz -kuchnia -salon -pokój syna -pokój córek Kurcze wogóle nie mam wyobraźni w tych tematach ja jestem wzrokowcem, podoba mi sie
Czytaj dalej
Oczekując na dziecko
Cesarskie cięcie.
Jestem po trzech cesarkach.Kocham dzieci,ale przed trzecią cesarką pytałam lekarza o możliwość podwiązania jajowodów. Może to przykre,ale bałam się o przyszłość.I nadal boję się. Teraz prawdopodobnie znów jestem w ciąży.
Czytaj dalej