cistko super!!!
znalazłam je przypadkowo na stronie mamydziecko.pl
Składniki( na tortownicę)
500 g serka mascarpone
400 ml schłodzonej śmietany 30 % (dla mnie najlepsza łaciata)
2 opakowania podłużnych biszkoptów
10 łyżek cukru pudru
1- 2 filiżanki mocnej kawy
150 ml amaretto
kakao do posypania
Przygotowanie:
Śmietanę ubić z cukrem na sztywno(można dodać żelatynę), połączyć z serkiem. Biszkopty zanurzamy w naparze z kawy( wymieszać wcześniej z amaretto) i układamy w wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Na biszkopty wykladamy polowe masy, posypujemy bardzo gęsto kakao, wykladamy biszkopty i pozostałą cześć masy. Wstawiamy do lodowki minimalnie na 4 godziny. Przed podaniem posypujemy gesto kakao lub czekolada.
Znasz odpowiedź na pytanie: