Tortellini i co dalej?

Dzieć zażyczył sobie tortellini na obiad. W życiu tego nie robiłam, a nawet nie jadłam. No i mam zagwozdkę – z czym to zrobić?

Z czym najlepsze jest tortellini? Z jakim sosem? Co polecacie?

(Ja w ogóle nie wiem, czy nam to posmakuje :Niepewny:)

9 odpowiedzi na pytanie: Tortellini i co dalej?

ciapa Dodane ponad rok temu,

My używamy do sałatki, takiej z ogórkiem, w podwieszonych sałatkach jest, pycha

I do zupy wrzucam np grzybowej ale to rzadko bo młody jakoś nie przepada

asik Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez ciapa:My używamy do sałatki, takiej z ogórkiem, w podwieszonych sałatkach jest, pycha

I do zupy wrzucam np grzybowej ale to rzadko bo młody jakoś nie przepada

Czytam i czytam i czytam
i kompletnie nie wiem o co kaman :Niepewny::Niepewny:

ciapa Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Asik.:Czytam i czytam i czytam
i kompletnie nie wiem o co kaman :Niepewny::Niepewny:

Podwieszone sałatki [Zobacz stronę]

🙂
Ciężkie mam dzisiaj myślenie i trudność z formułowaniem wypowiedzi:Wstyd:

asik Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez ciapa:Podwieszone sałatki [Zobacz stronę]

🙂
Ciężkie mam dzisiaj myślenie i trudność z formułowaniem wypowiedzi:Wstyd:

Mój tok myślowy szedł w zupełnie innym kierunku :Śmiech::Śmiech::Śmiech:

kantalupa Dodane ponad rok temu,

a z czym masz te tortellini?
bo rob jakikolwiek sos, byle pasowal do nadzienia
najbardziej osobiscie lubie takie z ricotta i szpinakiem w beszamelu z czosnkiem i serem plesniowym
albo jakiekolwiek z lekkim sosem z pomidora uduszonego w oliwie z bazylia albo innym zielskiem

no i do salatek
taka najprostsza to tortelini z kawalkami rukoli z dressingiem z dobrego balsamico, oliwy z sola, pieprzem, czosnkiem i musztarda z ziarnami (dobrze wstrzasnac przed polaniem)

jaga Dodane ponad rok temu,

Kupiliśmy mięsne. No i kombinuję coś, co by młodemu pasowało, bo ser pleśniowy to raczej nie dla niego :Hyhy: I nic z czosnkiem, ani z majonezem :Niepewny: Się wkopałam 🙂 Poszperam jeszcze w necie i – jak znajdę – to zrobię 🙂

bep Dodane ponad rok temu,

U nas jedzą w rosołku 😉 Uwielbiają. Mięsne jak najbardziej pasują 😀 do zupki :Wow!:

dorotka1 Dodane ponad rok temu,

ja tortelini kazde lubie z maslem podsamzonym z szalwia

tortelini gotuje jak w przepisie (suszone, mrozeone, swieze – samej mi sie lepic nie chce)
na patelnie maslo
posiekana szałwia świeża albo z braku laku pokruszona suszona
lekko zrumienic o na pierozki
na to posypka z parmezanu
mniam

a srodek ze wszystkim u nas lubiany
z ricotta i szpinakiem, z mieskiem, z grzybami

nelly Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Asik.:Mój tok myślowy szedł w zupełnie innym kierunku :Śmiech::Śmiech::Śmiech:

:Śmiech::Śmiech::Śmiech: moj tez, jak wchodzilam w linka to az mi serce mocniej zabilo ze jakas super salatka mi umknela:Śmiech:

Znasz odpowiedź na pytanie: Tortellini i co dalej??

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zdrowie i uroda
NEODERMA ?
Miała ją robioną któraś z Was? Jaki efekt? no i cenowo jak u was? Mnie namawia gorąco na ten zabieg kosmetyczka. Mam mieszaną skórę i dość duże pory, które często się zatykają i
Czytaj dalej