Ja polecam coś pysznego i bardzo szybkiego a mianowicie wafle przekładane masą tofi. Mleko słodzone w puszce gotuję 1,5 godziny po wystudzeniu smaruję nim wafle i kroję w trójkąty. Jak dla nas pychota.
Ania i Damianek (13.01.2003) i Córeczka (28.04.2004).
4 odpowiedzi na pytanie: wafle ……
Re: wafle…
Ja co druga warstwe smaruje powidlami sliwkowymi albo jakims kwasnym dzemikiem. Pychotka. Ale mleko gotuje dluzej po poltorej godzinie nic sie nie zmienilo w jego konsystencji 🙂
Marta i Amelka(7.09.03)
Re: wafle…
Słyszałam o tym przepisie i zawsze chciałam zrobic ale nurtowało mnie mpytanko:
Czy w puszce trzeba zrobić dziurki, czy gorować całą? Ile wody ma być? Coś mi sie ubzdurało, że bez dziurek może puszka wybuchnąć 🙂
czekam na odpowiedz, bo już kupiłam wafle i mleko
aha a jedna puszka wystarczy?
pozdrawiam
Mika6 i Mikuś (01.04.2003)
Re: wafle…
Nie robi się dziurek w puszcze :))
Ja gotuje w takiej ilości wody aby puszka była cała w wodzie. Jedna puszka starcza prawie na całą paczkę wafli (mi zostaje jeden wafel). Smaruję tę strone wafli co ma mniejsze wgłębienia.
Ania i Damianek (13.01.2003) i Córeczka (28.04.2004).
Re: wafle…
Ja gotuję mleko 3 godz. – i wtedy ma super konsystencję jak krem. Przekładam czasem tylko mlekiem – jest bardzo słodkie – dobre dla łasuchów, ale przepyszne jest jak co 3 wafel posmaruje się powidłem śliwkowym. Mi taki zestaw (mleczko + powidło) wystarcza na 2 wafle. Robię najpierw 1 wafel, resztę mleka trzymam w lodówce, a po ok. 2-3 dniach produkuje następny.
Smacznego!
Znasz odpowiedź na pytanie: wafle ……