Oto przepis na megaszybkiego kurczaka, niekoniecznie na wystawne przyjęcie, ale na codzień sprawdza się super. Filety kurczaka kroimy w paseczki, solimy, pieprzymy i obsmażamy na oliwie. Trochę podlewamy wodą i dodajemy serki topione, najlepiej w postaci takich “kiełbasek” – na dwa filety dwa serki. Smaki serków mogą być dowolne: najczęściej robię śmietankowy i wtedy dodaje w trakcie smażenia kurczaka wyciśnięty czosnek. Można dodać też szczypiorkowe – równie dobre. Na koniec troszkę śmietanki, żeby otrzymać fajną konsystencję sosu. Najlepiej smakuje z ryżem. Baaaaaaaaaardzo lubię to danie. Jeśli Wam zasmakuje moja kuchnia, dajcie znać, mam jeszcze parę przepisów w zanadrzu.
Pacia z Tosią – 7.06.04r.
2 odpowiedzi na pytanie: Wariacja kurczakowo-serowa!!!
Re: Wariacja kurczakowo-serowa!!!
Moj mezus jest wieeelkiem amatorem kurczaka. Na pewno wyprobuje Twoj przepis. Po samym przeczytaniu moge stwierdzic, ze danie jest pychotka! I juz czekam na nowe przepisy!
Buziaki
Monika i Styczniowa Majeczka
Re: Wariacja kurczakowo-serowa!!!
Mi podchodzi ten serowo-śmietankowy sosik, więc na pewno wypróbuję.
Ewa AmelkAniołek2.04.04
Znasz odpowiedź na pytanie: Wariacja kurczakowo-serowa!!!