Widziałam niedawno w jakiejś porannej audycji rozmowę z Kuroniem który stwierdził że sam uciera sobie majonez i w 10 min ma pyszny domowy bez konserwantów i innej chemii. Dzisiaj sobie też zrobiłam, zobaczymy jak długo wytrzyma – to taka próba generalna przed świętami. Zgodnie z radą Kuronia dodałam 2 łyżeczki musztardy na 4 żółtka ( można więcej) bo gorczyca jest naturalnym stabilizatorem i wyszło 🙂 do tego trochę soli, pieprzu, cukru i octu. Ja dałam jeszcze trochę tabasko 🙂 no i oczywiście oliwa – ilość na oko.
polecam – pychotka
Anka i Staś (23.02.04)
1 odpowiedzi na pytanie: własny majonez na święta
Re: własny majonez na święta
ja robię bez octu, bo u nas wszyscy lubią łagodnie 🙂
Znasz odpowiedź na pytanie: własny majonez na święta