Witajcie kochane.Koleżanka na urlopie więc ja pierwsze co zrobiłam, to zaglądam do Was. Podam Wam kilka przepisów do wypróbowania,bo podobno mnie tu brakuje :)), więc musze się jakoś zrekompensować.A więc:
1 i 1/2 litra wody
3 kostki rosołowe
6 porów-duze i grube
2 cebule
1/2 kg mięsa mielonego
50 dkg pieczarek
5 dużych serków topionych
Wode,kostki rosołowe i 3 pory pokrojone w talarki zagotować.Osobno usmażyć 3 pory pokrojone tak samo,cebulę i mięsko. Pieczarki poddusić osobno na masełku.
Wszystko razem połączyć i gotować 20 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie dodać serki i cały czas mieszać aż do rozpuszczenia.doprawiamy solą, vegetą i pieprzem po rozpuszczeniu serków
Danie jest rewelacyjne.Jadły je u mnie nawet osoby które nie lubią porów i zupełnie się nie zorientowały z czego to jest. Małe uwagi: Pierwsze podsmazcie sobie mięsko z cebulką,a pod sam koniec dodajcie pore. Serki najlepiej pokroić w plasterki,bo szybciej się roztopią.Krem najlepszy jest na następny dzień. Podajemy z groszkiem ptysiowym.Życzę smacznego
Jessi i Weroniczka z 20.03.2003
2 odpowiedzi na pytanie: Wpadam na chwilke i polecam Krem z porów:))
Re: Wpadam na chwilke i polecam Krem z porów:))
brzmi zachecajaco…chyba wyprobuje w weekend
Kacperek
Re: Wpadam na chwilke i polecam Krem z porów:))
gotowałam kiedyś – jak miałam na to czas ;-)) pyszne miam mniam, polecam
Izka i Zuzanka (12.V.2002)
Znasz odpowiedź na pytanie: Wpadam na chwilke i polecam Krem z porów:))