Marysia ma skończone 6 miesięcy, powinna już od jakiegoś czasu dostawać gluten, mamy zalecone wprowadzanie go poprzez podanie kaszy mannej do zupki jarzynowej.
Wprowadziłyśmy zupki – ok,
teraz czas na gluten…2 gramy (1. łyżeczka) na 100 ml i tutaj pojawił się mój problem –
– 1 łyżeczkę kaszy suchej czy ugotowanej?
CHcę jej tej kaszki dodać do słoiczka – bo je zupki ze słoiczków – ugotowałam osobno kaszę na wodzie (1 łyżeczkę na 100 ml) ale wyszło tego dość sporo – mam całość zmieszać ze słoiczkiem?
czy dodać 1. łyżeczkę tej kaszy ugotowanej…ta druga wersja wydaje mi się rozsądniejsza ale czy właściwa?
A jak wy wprowadzałyście gluten?
Dzięki.
5 odpowiedzi na pytanie: Wprowadzanie glutenu przy kp
dobrze myślisz
ugotuj tak jak piszesz,odcedć pozostałą wode i takiej ugotowanej kaszy daj łyzeczke do zupki:)
Czy kupujecie dzieciom jedzenie pochodzące z ekologicznych upraw? Czy raz tak, raz siak? A moze w ogóle?
a jak to się ma do pytania o ilość glutenu?
Ja dawalam dziecku czasem biszkopt lub bułke albo chleb, można tez podac sucharek rozmoczony w mleku, herbacie lub w jogurcie(podobnie biszkopt). Nie trzymalam sie zadnych zasad co do podawania glutenu. Teraz córka pije mleczna kaszke manna bobo vita z tym, ze robię ją na mleku, nie na wodzie. Jest smaczniejsza i tesciwsza. Jest to nasze śniadanie i kolacja.
Moje dziecko jadło od 6 m-ca życia bułki pszenne i wszystko było ok. Ona uwielbia pieczywo ale gluten rzeczywiście należy wprowadzać powoli i ostrożnie
Znasz odpowiedź na pytanie: Wprowadzanie glutenu przy kp