wyniki badan-pomozcie..

Dziewczyny!! Odnosnie moich dlugich cykli moglybyscie rzucic okiem na badania z poprzednego cyklu.Ovu byla w 34 dc( stwierdzono przez usg) a wyniki byly takie:
11 dc
prolaktyna 19,9 ng/ml 1,2-25
FSH 7,36 mlU/ml
LH 8,50 mlU/ml
Estradiol <20 pg/ml

21 dc
Estradiol <20 pg/ml
Progesteron 0,73 ng/ml
Testosteron 112 ng/dl

34 dc ovu
FSH 5,5 mlU/ml
LH 38,1 mlU/ml
Estradiol 109 pg/ml

40 dc
Estradiol 75,0 pg/ml
progesteron 21,3 ng/ml

oprócz tego robilam DHEA: 5,3 ng/ml mam 27 lat wiec mieszcze sie w normie dla 20-29lat 1,1-7,2.
Z tarczycy robilam tylko TSH 3-cia generacja 1,75 ulU/ml 0,270-4,200.
Wiec prolaktyna jest chyba ok. Lekarz ostatnio stwierdzil, ze mu to wyglada na PCO, ale nie jest pewien. Mówi, ze hormony sa w miare!!!!!. Mi cos nie pasuje ten stosunek FSH-LH, bo jesli ma byc 1:1 to u mnie jedna wielka kicha. Cos sie pochrzanilo!!!
Jak myslicie co z tym mozna zrobic?? Juz myslalam o konsultacji z innym lekarze i chyba pozbieram wszystkie badania ( cala guba teka.))) i pojde do innego.
Ogromniaste dzieki za pomoc i mocne usciski

ania-2 podejscie..))

1 odpowiedzi na pytanie: wyniki badan-pomozcie..

agahh Dodane ponad rok temu,

Re: wyniki badan-pomozcie..

Ja bym ci radzila zrobic prolaktyne po podaniu jeszcze metoclopramidu.Sadze,ze tu moze byc problem bo prolaktyne masz prawie na granicy.Wydaje mi sie ze troche estradiol jest niski ale chyba nie powinno byc tu klopotu jesli skrocisz cykl.

wiesiolek.HormeelS.witB.E[Zobacz stronę]

Znasz odpowiedź na pytanie: wyniki badan-pomozcie..?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Tematy, których nie znalazłam w forum
Jak Wasze relacje z mężem po narodzinach dziecka?
Cześć dziewczyny, Ciekawa jestem jak Wasze relacje z mężem zmieniły się po pojawieniu się dziecka, jak Wasze uczucia, czy osłabły czy się wzmocniły, a jak role są u Was podzielone, czy
Czytaj dalej
Oczekując na dziecko
usg a termin porodu - pytanie
W 20 tyg ciazy robilam usg , wyszlo na nim ze termin porodu powinien byc na 18.04.2004r. ale ja caly czas mam ustalony poprzez lekarke termin na 21,05,2004 r, (
Czytaj dalej