wyniki-pomóźcie zinterpretować

dzisiaj odebrałam wyniki badań, a wizytę u gina mam dopiero za 2 tygodnie.
Morfologia krwi: wynik: norma:
RBC Krwinki czetrwone 4,76 T/L 4,00-5,00
HCT Hematokryt 0.400 L/L 0,370-0,470
MCV Śr.obj.erytrocytu 84 fl 80-100
RDW Rozkład wielk.erytrocytu 11,4% 12,0-15.0
HGB Hemoglobina 144 g/L 120-160
MCH Średnia ilość hemogl. 30 pg 26-34
MCHC średnie steżenie hemogl. 360 g/L 320-360
PLT płytki krwi 313 G/L 150-450
MPV śred.objęt.płytki 6,9 fl 6,2-10,8
WBC krwinki białe 8,3 G/L 4,0-10,0
Limfocyty 1,9 1,2-3,5
LYM % 24 20-55
MID komórki śred.wielkości 0.4 0,1-1,0
MID % 4 2-10
GRA granulocyty 6,0 1,4-7,0
GRA % 72 35-80

Pani u której odbierałam wyniki powiedziała że są dobre jak na moje samopoczucie i wymioty, mówiła żeby jeść czerwone grejfruty na przybycie czerwonych krwinek krwi, i wszystko będzie oki.

JoVi i…KTOŚ

2 odpowiedzi na pytanie: wyniki-pomóźcie zinterpretować

aleini Dodane ponad rok temu,

Na tej stronie

są normy m. in. badania krwi: [Zobacz stronę]

Pozdrawiam

aleini Dodane ponad rok temu,

Albo jeszcze tu:

[Zobacz stronę]

[Zobacz stronę]

Pzdr

Znasz odpowiedź na pytanie: wyniki-pomóźcie zinterpretować

Dodaj komentarz

Noworodek, niemowlę
Stało się - spadł z łóżka....
Obudził się i jak codzień fikał na naszym łóżku. Łóżko jest szerokie, z jednej strony dotyka ściany, z drugiej układamy poduszki, a od czoła stoi blisko okna... I wpadł właśnie
Czytaj dalej
Noworodek, niemowlę
Nowe słowa ;)
Moje dziecko chodzi dziś po domu i mówi... "kupka". Nie, żeby to miało jakieś wiążące znaczenie, co to to nie! Ale jakoś jej do głowy wskoczyło, a ja za każdym
Czytaj dalej