ja do tej pory robiłam tylko z białej, bo bardzo lubię
teraz mam ochotę na gołąbki, ale jak pomyśle o tym sparzaniu zbitej kapuchy, to zastanawiam się czy nie zrobić z włoskiej, tylko, ze nie wiem jak to wyjdzie, czy ona jest równie smaczna jak biała? czy też jest taka słodkawa?
18 odpowiedzi na pytanie: z jakiej kapusty robicie gołąbki?
moja mama robi z włoskiej – dla ułatwienia sobie życia właśnie 😉 Smakuje bez zarzutu.
Ja tez zawsze robie z białej, z włoskiej nie robilam jeszcze a warto by spróbować może w najbliższym czasie :)Pozdrawiam:)Smacznego;)
robię z jednej i drugiej ale z białej bardziej mi smakują…tradycyjniej:)
młoda lubi z włoskiej bo zawsze mięciutka i jej bardziej podchodzi:)
spróbuj… Nie zaszkodzi…łatwiej i szybciej
hehh odbiegając od tematu moje dziecię też lipcowe:)ale siedmioletnie:)już prawie
Ja robię tylko z włoskiej i nie zawsze ją sparzam (często liście udaje się oderwać od takiej nie sparzonej bo jest mniej zbita od białej), w smaku wydaje mi się że też jest lepsza od białej, ale to kwestia gustu 🙂
Z białej męczę
Z włoskiej nie lubię
moja teściowa robi z włoskiej ale ja nie lubie…wole moje gołebie
Zwykle z białej, ale zdarzało mi się robić z włoskiej. Smakowało.
Moja Mama robi z białej. Kumpela z pekińskiej. Ja z żadnej-nie cierpię gołąbków…
A ja robię gołąbki dla leniwych. Mięso przygotowuję jak na gołąbki tylko że kapustę siekam i wkładam do mięsa i smażę jak mielone.
inna wersja przekładam warstwy liści jak tort na przemian z mięsem i piekę w piekarniku.
Obie wersje z kapustą włoska lub białą.
widziałam ten przepis, muszę wypróbować 🙂
ugotowałam gar gołąbków z wloskiej kapusty i zobaczymy co wyjdzie, bo na obiad na jutro i pojutrze
próbowałam sparzonej kapuchy i mi smakowała, wiec mam nadzieje, ze gołąbki też będą smaczne
Zawsze z włoskiej robię
Sa delikatniejsze i łatwiej sie zawijają.
Z białej… Mama zawsze tylko z tej robiła…potem trafiłam na gołąbki u Teściowej, która z kolei robi z włoskiej…i pewnie z przyzwyczajenia mi nie smakują… 🙁 (a może dlatego, że to nie roboty Mamusi) 😀
gołąbki wyszły bardzo smaczne 🙂
resztę kapustki pokroiłam i ugotowałam na miękko z marchewka, mniam 🙂
dziekuję za pomoc dziewczyny 🙂
ja robię z pekińskiej,bo najszybciej się gotuje:-)
z włoskiej
od czasu jak sprobowalam z wloskiej, smakuja mi tylko takie.
(jesli mam zjesc z bialej to wywalam kapuche i jem sam farsz ;))
Znasz odpowiedź na pytanie: z jakiej kapusty robicie gołąbki?