Zapiekanka canelloni

Bardzo łatwa i można wykonać na wiele sposobów. Ja najczęście robię tak.
Makaron Canelloni (taki grubachne rurki)
Nadzienie: Mięso mielone, przyprawiam vegetą, czosnkiem cebulką dodaję jajko, bułkę tartą, pieczarki posiekane ale nie za drobko, czasem paprykę, drobno pokrojone brokuły itd. Bazą jest mięso mielone. Takim farszem napycham rurki (surowe nie gotuje ich nawet jeśli na opakowaniu pisze że trzeba gotować) układam w naczyniu żaroodpornym zalewam sosem do spagetti posypuję tratym żółtym serem i parmezanem i zapiekam w śriednionagrzanym piekarniku przez około 45 min. Jest pyszne. U mnie sprawdziło sie na wielu imprezach.
Agnieszka Dawidek i Natalka

1 odpowiedzi na pytanie: Zapiekanka canelloni

laura1 Dodane ponad rok temu,

Re: Zapiekanka canelloni

A mieso tez surowe. NIe wychodzi to za tluste. Ja nadziewalam ale juz usmazonym farszem i zalewalam sokiem pomidorowy, Twoj pomysl wydaje mi sie smaczniejszy i szybszy w przygotowaniu.

Laura i Mateuszek

Znasz odpowiedź na pytanie: Zapiekanka canelloni?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Noworodek, niemowlę
zawawy z niemowlaczkiem ;-)
Prosze o podpowiedz;-) Mam pytanko;-) Potrzebuje kupic ksiazeczke z ktorej znajde wszelkie wierszyki, piosenki, wyliczanki takie ktore znane sa od zawsze;-) takie pospolite typu siala baba mak... takie ktore zna
Czytaj dalej
Noworodek, niemowlę
SZPITAL mnie dobija
Czesc mamusie. Summa summarum wyladowalysmy z Laurka w szpitalu w sobote w nocy...wymioty sie nasilily, biegunka tez..nie chciala nic jesc ani pic... Szpital jest koszmarny...nie poznawalam w nim wlasnego dziecka, bylo okropnie
Czytaj dalej