zupa alpejska z pora – szybka, tania i smaczna

1 rosol z makaronem np. winiary
1 maly por
1 lyzeczka masla
10 dkg serka topionego smietankowego
1 lyzka natki

por oczyscic, umyc, osuszyc,pokroic w krazki, podsmazyc na masle ok 5 min. do 1 l wrzacej wody dodac rosol, por i serek. gotowac 10 min, czesto mieszajac. przed podaniem posypac pietruszka.

ja zamiast rosolu z makaronem, daje kostki rosolowe i 1-2 garscie ugotownego makaronu no i daje wiecej pora bo lubie, kroje go nie w krazki tylko dziele na 4 i dopiero kroje w krazki (nie ciagnie sie wtedy przy jedzeniu).

nie myslalam ze zupa z poa moze byc w ogole dobra.

smacznego

Olag i Nina ur. 01.07.2002

Oczekując na dziecko
czy ten ból brzucha nigdy nie zniknie?
Witajcie!!!! Jestem w 9 tygodniu ciąży i znowu dopadły mnie bóle w podbrzuszu - przypominjące lekkie bóle miesiączkowe. W pierwszych tygodniach ciąży - tak gdzieś do 5 tygodnia też miałam
Czytaj dalej
Noworodek, niemowlę
jest mi smutno
Dzisiaj wyprawiamy urodzinki naszego synusia,a mnie jest ogromnie smutno.Kuba jest płaczliwy,mąż kłóci się o każdy drobiazg.O 16.00 przychodzą goście,a ja,dom i całe przygotowania w rozsypce.Siedzę i płaczę...Zajrzałam więc na forum.A
Czytaj dalej