Dla mnie bomba!
Składniki:
ok 1/2 litra bulionu (może być z kostki)
litr soku pomidorowego
4 czerwone papryki (średniej wielkości)
zielony ogórek (duży)
filet z kurczaka
śmietana lub jogurt naturalny,
sól, pieprz, tymianek (może być suszony)
Do bulionu należy wlac litr soku pomidorowego i zagotować. Do tego dodajemy pokrojoną w paski paprykę i startego na tarce (duże oczka) ogórka. Gotujemy, aż wrzywa będą miękkie.
Filet z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć. Dodać do zupy i całość chwilę gotować. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem (ja dodaję też bazylię i oregano). Podprawić śmietaną lub jogurtem.
Smacznego!
Ela i grudniowa córeczka
1 odpowiedzi na pytanie: Zupa paprykowa
Re: Zupa paprykowa
brzmi bardzo zachęcająco, muszę szybko wypróbowac póki sezon
Przemek Milena (07.04 11.05)
Znasz odpowiedź na pytanie: Zupa paprykowa