Napisze wam przepis pychta.
dla 4 osób
składniki:
80 dag. marchwi
mała cebula
2 łyżki masła
1.5 l bulionu drobiowego lub warzywnego z kostki
1/2 szklanki śmietany
cukier
sól
pieprz caynenne
>>> Celulę obrać, posiekać. M archewkę oczyścić, pociąć na drobne kawałki. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić cebulę zeszklić. Dodać marchewkę, podlać bulionem. Gotować na małym ogniu ok. 15-20 min.
Zupę zdjąć z ognia, lekko przestudzić i zmiksować.Wlać spowrotem do rondla, doddać śmietane, całość podgrzać ale nie gotować. Zupę przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.
Zepę morzna jeść z :
-groszkiem ptysiowym
-bułką posmarowaną masłem czosnkowym lub zwykłym
lum grzankami czosnkowo- serowymi
GRZANKI:
bagietka
10dag. startego zółtego sera
2 ząbki czosnku
Czosnek obrać rozetrzeć z solą. Kromki bagietki posmarować pasta czosnkową, posypać obficie żółtym serem. Ułozyć na blasze wyłożonej papierem do piczenia wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać aż ser całkowicie się nie roupuści
SMACZNEGO!!!!!!
Gosia i (ur.13.12.2002) Adiczek!!
2 odpowiedzi na pytanie: Zupe marchewkową mniam
Re: Zupe marchewkową mniam
Brzmi smakowicie, szkoda, że większość składników jest niejadalna dla mnie :(. A masz może dobry przepis na królika?
Rena i Szymulek
Re: Zupe marchewkową mniam
JAK COŚ ZNAJDE TO NAPISZE
Gosia i (ur.13.12.2002) Adiczek!!
Znasz odpowiedź na pytanie: Zupe marchewkową mniam