jest to zupa dla mam które już nie karmią piersią
0,5 kg mięsa mielonego nie garmażeryjnego
0,5 kg pieczarek
1,5 l wody
3 kostki rosołowe drobiowe
duża biała część pora
3 serki topione (po 100 gr każdy) ziołowe najlepiej hochland
mięso podsmażamy i przekładamy do garnka
pieczarki myjemy, kroimy w talarki, podsmażamy i przekładamy do mięsa
w gorącej wodzie rozpuszczamy kostki i zalewamy mięso i pieczarki- gotujemy do miękkości
pora kroimy w talarki dodajemy do gotującej się zupy- podgotowujemy
jak już wszystko będzie miękkie dajemy serki
mieszamy do czasu aż się rozpuszczą
można jeszcze doprawić do smaku, ale nie polecam
i w 30 minut obiadek gotowy
zupka pycha najada się cała rodzina
gorąco polecam
dziękuję za każdą odpowiedź 🙂
5 odpowiedzi na pytanie: zupka bawarska- wyprubuj pokochasz ją
Re: zupka bawarska- wyprubuj pokochasz ją
Dla mnie ciekawa, chętnie wypróbuję, ale dlaczego nie dla karmiących?
Może nie dla karmiących noworodki, ja karmię 8- miesięczniaka i chyba się skuszę 🙂
Re: zupka bawarska- wyprubuj pokochasz ją
Może dlatego,że niektóre dzieci są uczulone na nabiał.Ja jakbym zjadła taką zupkę kiedy karmiłam Antka odrazu by wymiotował.Karmiąc go nie mogłam wogóle nabiału.Ale jak dzieci zdrowe to czemu nie.
Dorota i Antoś924.03.2005)
Re: zupka bawarska- wyprubuj pokochasz ją
Brzmi apetycznie,napewno wypróbuję i dam znać!
Dorota i Antoś(24.03.2005)
Re: zupka bawarska- wyprubuj pokochasz ją
dzis gotuje. z pieczywem sie toto zjada?
Marta &
Re: zupka bawarska- wyprubuj pokochasz ją
tak skarbie
z białym pieczywkiem smakuje znakomicie
dziękuję za każdą odpowiedź 🙂
Znasz odpowiedź na pytanie: zupka bawarska- wyprubuj pokochasz ją