orzech?

WIdzialam w miesnych takie miecho, ladnie wyglada,chyba to cos szykowego?
Zna sie ktoras?

Strona 2 odpowiedzi na pytanie: orzech?

  1. Zamieszczone przez Nunak
    przyda się taki schemacik na przyszłośc:) ja nigdy nie wiem co jest skąd?

    ja bardziej co do czego:)

    • Zamieszczone przez nelly21
      ja bardziej co do czego:)

      oj tak tak….. ja tez tak mam…:)

      • Zamieszczone przez dorotka1
        jako corka hodowcy prosiakow musze przyznac ze wstydem ze nie wiem co to jest 😮 😀

        tu tez tego nie widze 😉
        pewnie jakis nowy wynalazek w sensie nowa nazwa na cos starego

        😀 Padłam 🙂
        Tysz nie mam pojęcia,co to takiego ten “orzech”, ja w ogóle tępa jestem, jeśli chodzi o mięsne części, tzn. części zwierzaków w sklepowej lodówce, jak chce np. rosół dobry ugotować, to ide do pani i prosze o “coś z wołowinki dobrego na rosół” 😀 Mam taki sklep ulubiony, tam mnie panie już znają ;):D i zawsze dobrze doradzają, jak tylko wytłumaczę, o co mi chodzi 😀

        • Zamieszczone przez dorotka1
          jako corka hodowcy prosiakow musze przyznac ze wstydem ze nie wiem co to jest 😮 😀

          tu tez tego nie widze 😉
          pewnie jakis nowy wynalazek w sensie nowa nazwa na cos starego

          No to rozozyłaś świnkę na czynniki pierwsze 😀

          • no wlasnie u mne w promieniu 30 km takiego sklepu nie uswiadcze i sama sie musze rozeznac ;(

            • Zamieszczone przez dorotka1
              no wlasnie u mne w promieniu 30 km takiego sklepu nie uswiadcze i sama sie musze rozeznac ;(

              a farmutilu u was nie Pana szanownego Stokłósy

              • Zamieszczone przez avinion
                zamarynować dzień wcześniej i upiec w piekarniku – ok.1,5 godz do 2 w temp. ok.180 stopni
                mniaaam – chociaż nie jestem zbyt mięsożerna ale czasem w niedzielę robię

                Gosiu, a jak marynujesz? Rzeczony orzech zakupiłam, ale nie wiem jak sie do niego dobrać 😉

                • Zamieszczone przez dorotka1
                  jako corka hodowcy prosiakow musze przyznac ze wstydem ze nie wiem co to jest 😮 😀

                  tu tez tego nie widze 😉
                  pewnie jakis nowy wynalazek w sensie nowa nazwa na cos starego

                  Boskie! 😀

                  • Zamieszczone przez Cait
                    Gosiu, a jak marynujesz? Rzeczony orzech zakupiłam, ale nie wiem jak sie do niego dobrać 😉

                    ja uwielbiam z przyprawa staropolska Kamisa:) i pieczony w rekawie foliowym

                    • Zamieszczone przez Cait
                      Gosiu, a jak marynujesz? Rzeczony orzech zakupiłam, ale nie wiem jak sie do niego dobrać 😉

                      pewnie orzech dawno zjedzony? 😉 ale nie było mnie na forum
                      jak mam czas to obkładam czosnkiem, cebulą, posypuję róznymi ziołami i zalewam olejem
                      odstawiam na conajmniej 12 godzin
                      a jek nie mam czasu ani natchnienia to kupuję gotową własnie np. Staropolską z Kamisa i też – posypuje i zalewam olejem

                      acha i po kilku razach doszłam do wniosku że mięsko lepiej “przechodzi” przyprawami jeśli się je głęboko nakłuje ostrym nożem w kilku miejscach
                      🙂

                      edytuje bo nie napisałam jak piekę – w naczyniu żaroodpornym ZAMKNIĘTYM i podczas pieczenia kilkakrotnie polewam sosem

                      Znasz odpowiedź na pytanie: orzech?

                      Dodaj komentarz

                      Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
                      Logo