34 tydzien i waga dzidzi

W zeszlym tygodniu mialam robione juz ostatnie USG, moja pani ginekolog zmierzyla dzidzie i powiedziala, ze malutka wazy niecale 2 kg, stwierdzila, ze to normalne, ale z tego co tutaj czytam, to Wasze dzieciaczki sa duzo wieksze. Czy ktoras z Was jest w podobnej sytuacji? czy powinnam sie martwic? sama niewiem co myslec Pozdrawiam serdecznie.

malgoska (27 czerwca)

5 odpowiedzi na pytanie: 34 tydzien i waga dzidzi

1. Re: 34 tydzien i waga dzidzi

Mój synuś też mi się wydał zbyt mały n aosttanim USG w poniedziałek, bo miał lekko ponad 1800 g a ja na to czemu taki mały? A ginka na to, że wcale nie mały a po drugie to pomiar jest obarczony dużym błędem i że mam się nie “czepiać” bo mały jest ok. Faktem jest, że miała problem ze zmierzeniem kości udowej bo mały siedzi na tyłku, więc te pomiary były takie sobie i może dlatego szacunkowa waga tak dziwnie wyszła…tak to sobie tłumacze… Przesunęła mi tylko termin i nowy z USG to 7-07-2003. Ale ja oczywiście i tak uważam, że jakiś za mały więc doskonale wiem co czujesz… Pozdrawiam

Monika (29.06.2003)

• Re: 34 tydzien i waga dzidzi

Dzieki za odpowiedz….. No coz…..pozostaje nam tylko czekac i tuczyc te nasze malenstwa. Gdzies czytalam, ze pod koniec ciazy dzieciaczki rosna najszybciej, w ciagu 4 tygodni moga przybrac nawet 1 kg, tak wiec jest nadzieja, ze beda mialy chociaz 3 kg. Mi niestety zostaly tylko 4 tygodnie, mam zaplanowana cesarke a tutaj w Stanach wykonuja ja w 39 tygodniu niezaleznie czy dziecko jest duze czy male. Najwazniejsze chyba, zeby bylo zdrowe i zeby maly przyrost wagi nie byl spowodowany np. obumieraniem lozyska lub czyms innym.
      Pozdrawiam serdecznie.

malgoska (27 czerwca)

mój ginekolog twerdził, że usg to nie waga

tuż przed porodem wyszła waga 2700, a Krzyś miał 3150; 450 g to już coś !!!!

Ewa i Krzyś (5 i 2/3 mies.)

Gdzieś wyczytałam że granica błędu wagi dziecka przy bardzo dobrym USG wynosi ok. 225g (ale u nas to ten sprzęt nie jest najlepszy)

ave (termin 10 lipiec) + Nikola!!!!

po prostu dzidzia jest mala..i taka juz bedzie. Prawdopodobnie jak sie urodzi bedzie wazyc z 2500 gr. albo cos kolo tego. Powinnas sie cieszyc – takie dziecko o wiele latwiej urodzic niz ( w moim przypadku) ponad 4-o kiligramowego slonika:-)))))
            pozdr.
            Ula i lipcowy Adaś

Znasz odpowiedź na pytanie: 34 tydzien i waga dzidzi

Dodaj komentarz

Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
            Logo