bardzo wysokie IGe całkowite

witam
jestem mama szescioletniego Oliwiera od pierwszego roku życia bardzo często choruje na zapalnenie oskrzeli.wielokrotnie prosiłam o skierowanie na badania w kierunku alergii lecz zawsze słyszałam w odpowiedzi że dzieci chorują i tak to już z nimi jest.trzy tygodnie temu trafiliśmy do szpitala z powodu zapalenia pluc.pani doktor robiąc wywiad była przerażona tym że nikt nie chciał nam pomóc.sama zleciła stosowne badania no i wyszlo IG całkowite 3152 gdzie norma dopuszczalna dla tego wieku to 60.wyszla rowniez alergia na psa w klasie3 i na kota w klasie 2 czy to mozliwe ze te dwa alergeny powoduja az tak wysoki wzrost IGe?

1 odpowiedzi na pytanie: bardzo wysokie IGe całkowite

lilavati Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez kaaasiekkkk:witam
jestem mama szescioletniego Oliwiera od pierwszego roku życia bardzo często choruje na zapalnenie oskrzeli.wielokrotnie prosiłam o skierowanie na badania w kierunku alergii lecz zawsze słyszałam w odpowiedzi że dzieci chorują i tak to już z nimi jest.trzy tygodnie temu trafiliśmy do szpitala z powodu zapalenia pluc.pani doktor robiąc wywiad była przerażona tym że nikt nie chciał nam pomóc.sama zleciła stosowne badania no i wyszlo IG całkowite 3152 gdzie norma dopuszczalna dla tego wieku to 60.wyszla rowniez alergia na psa w klasie3 i na kota w klasie 2 czy to mozliwe ze te dwa alergeny powoduja az tak wysoki wzrost IGe?

A jak syn na zwierzaki reaguje bo to najważniejsze, bez tego nie ma sensu interpretacja wyniku.
2,3 klasa to raczej niskie klasy, klasa 2 to wogle niskie miano przeciwciał, często bez występujących objawów klinicznych. Ale z alergią różnie bywa, i z IgE w normie, ujemnymi testami można mieć problemy. Rozumiem, że testy w kierunku innych alergenów również pani doktor wykonała?
A inne przyczyny niealergiczne (pasożyty lubią odjechane igE dawać?, zakażenia bakteryjne?, grzybice?, niedobory odporności?, autoimmunologia?, nikt nie pali przy dziecku?) które mogą powodować wysokie IgE i też nawracające zapalenia oskrzeli posprawdzane?

Znasz odpowiedź na pytanie: bardzo wysokie IGe całkowite?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wiek przedszkolny
Co na oparzenie słoneczne?
Jestem z synem na wakacjach, smarujemy się kremem z filtrem ale widocznie zbyt rzadko gdyż oboje mamy bardzo czerwone skórę. Czy możecie polecić jakiś specyfik do regeneracji naszej skóry?
Czytaj dalej
Oczekując na dziecko
Hormony tarczycy
Witam Chciała się poradzić dziś otrzymałam wyniki badań na tarczycę oto one TSH 1,489 norma 0,350 - 4,940 Ft3 2,87 norma 2,00 -4,40 Ft4 1,27 norma 0,93 - 1,70 czy to znaczy, że wszystko
Czytaj dalej