Chrupiące kuleczki z ziemniaków

7 ziemniaków
10dkg mąki ziemniaczanej
2 łyżki mleka-gorące
2 łyżki wody-gorące
2 żółtka

Ziemniaki przetrzeć lub zmielić- tak jak na kluski śląskie.Dodać mąke,mleko,wode, żółtka,sól,pieprz i ubitą piane z białek. Następnie wszystko dobrze wymieszać i formować małe kuleczki.Jak już uformujecie,to smażymy te kuleczki na tłuszczu tak jak frytki. Mają mieć mocny złoty kolor.Jest to wspaniały dodatek do mięsa w sosie.Do kotletów raczej nie,bo byłoby za suche.Kuleczki podaje na osobnym talerzyku,tak aby nie zamoczyły się w sosiku i były chrupiące podczas jedzenia. Smacznego

Jessi i Weroniczka z 20.03.2003

2 odpowiedzi na pytanie: Chrupiące kuleczki z ziemniaków

  1. Re: Chrupiące kuleczki z ziemniaków

    I to jest właśnie to, czego mi trzeba!!!! {usmiech]
    Dzięki!
    Pozdrawiam, Agata (i?)

    • Re: Chrupiące kuleczki z ziemniaków

      Bardzo się cieszę,mam nadzieje że będzie smakowało.

      Jessi i Weroniczka z 20.03.2003

      Znasz odpowiedź na pytanie: Chrupiące kuleczki z ziemniaków

      Dodaj komentarz

      Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
      Logo