Hormany tarczycy – wyniki badań?

Dziewczyny, zrobiłam sobie hormony tarczycy i niepokją mnie wyniki:
TSH 0,98 – normy 0,4 – 4,0 ulU / ml
FT4 2,64 – normy 0,71 – 1,85 ng / dl
FT3 1,18 – normy 1,68 – 3,54 pg / ml

Wiedzę więc, że FT3 i FT4 są poza granicami norm. Czy wiecie co to oznacza? Możecie mi pomoc z interpretacją?
Pozdarwiam,

Tania

1 odpowiedzi na pytanie: Hormany tarczycy – wyniki badań?

nuska Dodane ponad rok temu,

Re: Hormany tarczycy – wyniki badań?

Hej Taniu!
Nie potrafię Ci niestety pomóc. Najlepiej skonsultuj się z lekarzem. On Ci najlepiej pomoże, pewnie zaleci coś konkretnego. Pozdrawiam :o)

NUŚKA + dwa Aniołki

Znasz odpowiedź na pytanie: Hormany tarczycy – wyniki badań?

Dodaj komentarz

Dla starających się
NOWA
CZeść dziewczyny chciałam się przywitać. Jestem nowa na forum. Staram się od kilkudzuesięciu cykli i ciągle żyje nadzieją,która ostatnio trochę słabnie. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona i
Czytaj dalej
Jedno- i dwulatki
Myjecie ząbki?
...bo my do tej pory jakoś zaniedbujemy, tzn. tylko wycieramy gazikiem. Wczoraj zakupiłam szczoteczkę dla Niuni więc od dzisiaj szczotkowanie. Tylko jak to robić? samą wodą? czy są jakieś pasty
Czytaj dalej