infekcja cewki typowa dla ciąży???

Hej Dziewuszki,

tytułem wstępu napiszę, że od 18 mcy staramy się o dzidziola.
Niestety utrudniał nam do tej pory brak pęcherzyka dominującego, totalny zastój,
aż nagle jest!!! wywołany tabletami wyrósł 😀
Do tego dostałam pregnyl (na wywołanie owulacji) i duphaston (na wywołanie miesiączki bądź podtrzymanie ciąży).

Dziś 10 dzień po odstawieniu duphastonu (brałam 16-24 dzien cyklu) a @ jak nie było tak nie ma.
Test niestety też negatywny 🙁
(robiłam 2 dni temu)

Ale…. pojawiło się coś innego!
Chyba nabawiłam się infekcji cewki moczowej.
Czuje lekkie pieczenie i uczucie jakby mi się ciągle chciało na sikundę :/
Idę, a tam 3 krople.

Przeczytałam, że to typowa dolegliwość przy ciąży.
Potwierdziła to moja koleżanka, która zawsze cierpi na to, gdy jest w ciąży (chodzi już z druga fasolką:))

a czy Wy macie coś do powiedzenia na ten temat?

Zawsze to jakiś pozytywny sygnał, jeśli to prawda ;):)

11 odpowiedzi na pytanie: infekcja cewki typowa dla ciąży???

  1. Wg mnie infekcja nie jest żadnym objawem ciąży. To jest już 34 dzień cyklu? Jakiej długości cykle miałaś do tej pory? Może warto zrobić betę? Ona jest bardziej wiarygodna od zwykłych testów, ale pewnie też potrzebuje około 10 dni po owulce, by hcg zaczęło być wytwarzane a więc i wykryte przez zwykłe testy i betę. Może wiesz lub podejrzewasz, kiedy mogłaś mieć owulkę (monitoring, kontrola cyklu, testy owulacyjne)? 😉

    Tu na forum są mądrzejsze dziewczynki ode mnie, lepiej żeby ktoś inny to zweryfikował 😉

    • Zamieszczone przez esmena
      Wg mnie infekcja nie jest żadnym objawem ciąży. To jest już 34 dzień cyklu? Jakiej długości cykle miałaś do tej pory? Może warto zrobić betę? Ona jest bardziej wiarygodna od zwykłych testów, ale pewnie też potrzebuje około 10 dni po owulce, by hcg zaczęło być wytwarzane a więc i wykryte przez zwykłe testy i betę. Może wiesz lub podejrzewasz, kiedy mogłaś mieć owulkę (monitoring, kontrola cyklu, testy owulacyjne)? 😉

      Tu na forum są mądrzejsze dziewczynki ode mnie, lepiej żeby ktoś inny to zweryfikował 😉

      Esmenka dobrze mówisz:))

      Betę trzeba zrobić – w większości laboratoriów badanie z krwi na wykrycie hormonu beta HCG koszt ok 20-25 zł.
      To da Ci pewność.
      Jeżeli wynik wyjdzie negatywny to leć jak najszybciej do lekarza, żeby ta infekcja się nie rozwinęła.
      A jak pozytywny to też leć do lekarza.
      Takie rzeczy trzeba szybko wyleczyć

      • Zamieszczone przez esmena
        Wg mnie infekcja nie jest żadnym objawem ciąży. To jest już 34 dzień cyklu? Jakiej długości cykle miałaś do tej pory? Może warto zrobić betę? Ona jest bardziej wiarygodna od zwykłych testów, ale pewnie też potrzebuje około 10 dni po owulce, by hcg zaczęło być wytwarzane a więc i wykryte przez zwykłe testy i betę. Może wiesz lub podejrzewasz, kiedy mogłaś mieć owulkę (monitoring, kontrola cyklu, testy owulacyjne)? 😉

        Tu na forum są mądrzejsze dziewczynki ode mnie, lepiej żeby ktoś inny to zweryfikował 😉

        ah no ja wiem, że to nie jest objaw 😉
        Tylko słyszałam, że często towarzyszy, a ja NIGDY czegoś takiego nie miałam i może trochę sobie wkręcam, bo bardzo chcę bejbi 😀

        Zastanawiam się nad betą właśnie 🙂
        A długość cykli? Nie mam pojęcia! Prawdopodobnie to 1 pęcherzyk godny zapłodnienia, bo do tej pory monitoring nie wykazał w ogóle NIC

        • Zamieszczone przez M&
          Esmenka dobrze mówisz:))

          Betę trzeba zrobić – w większości laboratoriów badanie z krwi na wykrycie hormonu beta HCG koszt ok 20-25 zł.
          To da Ci pewność.
          Jeżeli wynik wyjdzie negatywny to leć jak najszybciej do lekarza, żeby ta infekcja się nie rozwinęła.
          A jak pozytywny to też leć do lekarza.
          Takie rzeczy trzeba szybko wyleczyć

          tak zrobię !
          trzymajcie kciuki :):)

          • Zamieszczone przez dominikana
            tak zrobię !
            trzymajcie kciuki :):)

            Masz to jak w banku
            ale później relacja na bieżąco

            • obowiązkowo! 😉

              • Infekcje zdarzają się w każdym momencie. Bym zrobiła betę koniecznie przy opóźniającym się okresie. Mimo przyjmowania duphastonu okres może nie przyjść o czasie. Wtedy jak beta ujemna i za długo nie przychodzi to warto odwiedzić lekarza, żeby czasu nie tracić. A jak dodatnia to wiadomo 🙂

                • Nie chcę ci odbierać nadzieji, ale infekcja to nie bardzo objaw ciążowy. Owszem przy ciąży jest częstsze parcie na pęcherz, ale nie towarzyszy temu ból, pieczenie etc. Ja też ostatnio miałam zapalenie pęcherza ni z gruszki ni z pietruszki, choć nigdy nie miewałam. Było strasznie: 3 kropelki i koniec a za pięć minut znowu leciałam do WC, aż się krew pojawiła, tak podrażniłam cewkę A bete możesz zrobić jak najbardziej.

                  • Zamieszczone przez milaga
                    Nie chcę ci odbierać nadzieji, ale infekcja to nie bardzo objaw ciążowy. Owszem przy ciąży jest częstsze parcie na pęcherz, ale nie towarzyszy temu ból, pieczenie etc. Ja też ostatnio miałam zapalenie pęcherza ni z gruszki ni z pietruszki, choć nigdy nie miewałam. Było strasznie: 3 kropelki i koniec a za pięć minut znowu leciałam do WC, aż się krew pojawiła, tak podrażniłam cewkę A bete możesz zrobić jak najbardziej.

                    już za późno niestety :]
                    były to tylko wkręty niestety, tzn infekcja cewki jest, ale @ nadeszła.
                    Także… kolejny cykl czas zacząć :]

                    pozdrawiam 😉

                    • Zamieszczone przez dominikana
                      już za późno niestety :]
                      były to tylko wkręty niestety, tzn infekcja cewki jest, ale @ nadeszła.
                      Także… kolejny cykl czas zacząć :]

                      pozdrawiam 😉

                      Uuuu, przykro mi.
                      Ale mam nadzieję, że leczysz tę infekcję. Ja dostałam wtedy (2 miesiące temu to było) antybiotyk i pomogło.

                      • Ja też często przechodziłam kuracje antybiotykowe w ciąży z powodu bakterii w moczu.Dziecku to nie zaszkodziło na szczęście,mnie też bo zabezpieczałam się probiotykiem,ja przyjmowałam LaciBios-femina

                        Znasz odpowiedź na pytanie: infekcja cewki typowa dla ciąży???

                        Dodaj komentarz

                        Czy mechacenie podlega reklamacji?

                        Zmechacony płaszcz Pod koniec października kupiłam płaszcz. Kosztował 350zł. Dla mnie był to spory wydatek. Panie w sklepie zapewniały, że płaszcz jest od dobrego producenta i jest świetnej jakości. Przyznam,...

                        Czytaj dalej →

                        W majtkach czy bez?

                        Problem z tych mniej poważnych: czy pod piżamę zakładacie majtki? Ja rozumiem, że w pewnych sytuacjach to gatek się nie zakłada, ale wtedy piżamy też nie. Ale tak na codzień...

                        Czytaj dalej →

                        Imię Nataniel – zbyt dziwne?

                        Bardzo podoba mi się imię Nataniel. Zastanawiam się tylko, czy dziecko nie byłoby “pokrzywdzone”. Dużo się teraz mówi, żeby nie dawać zbyt “oryginalnych” imion, bo dziecko w dorosłym życiu będzie...

                        Czytaj dalej →

                        Gdzie zrobić obdukcję?

                        Przepraszam, jeśli w złym dziale. Szukam jednak szybkiej odpowiedzi, bo nigdzie nic konkretnego nie umiem znaleźć. Chodzi mi o to gdzie można i za ile można zrobić obdukcję lekarską w...

                        Czytaj dalej →

                        Niepokoje w rozwoju rocznego dziecka

                        Witam wszystkie mamy, moje dziecko za tydzień kończy roczek. Mała jest ruchliwa, zaczyna samodzielnie chodzić, często się uśmiecha, ma wiele energii. Niby wszystko jest ok, jednak od pewnego czasu zaczynają...

                        Czytaj dalej →
                        Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
                        Logo
                        Enable registration in settings - general