interpretacja wyniku BETA HCG

proszę o rozwianie moich wątpliwości

11.07 (poniedziałek) miałam lekkie plamienie, z ostatniej miesiączki gin wyrokował, że to 4 tc, 13.07 robiłam badanie bety: 7512 oraz progesteron 41,17 to wiem, że jest prawidłowy,15. 07 powtórzyłąm betę : 9213 i teraz jak to się ima do przyrosty, na necie wyczytałam, że powinna się podnieś przynajmniej o 60%, a mnie wzrosła tylko ok. 20% czy to oznacza, że raczej nic z mojej ciąży już nie będzie?

bardzo proszę o pomoc

38 odpowiedzi na pytanie: interpretacja wyniku BETA HCG

angelina-6 Dodane ponad rok temu,

A kiedy była ta ostatnia miesiączka?

marina27 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez angelina.6:A kiedy była ta ostatnia miesiączka?

10 czerwca, a teraz powinna być ok6-7 lipiec

m-amp-m-s Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez marina27:proszę o rozwianie moich wątpliwości

11.07 (poniedziałek) miałam lekkie plamienie, z ostatniej miesiączki gin wyrokował, że to 4 tc, 13.07 robiłam badanie bety: 7512 oraz progesteron 41,17 to wiem, że jest prawidłowy,15. 07 powtórzyłąm betę : 9213 i teraz jak to się ima do przyrosty, na necie wyczytałam, że powinna się podnieś przynajmniej o 60%, a mnie wzrosła tylko ok. 20% czy to oznacza, że raczej nic z mojej ciąży już nie będzie?

bardzo proszę o pomoc

Tutaj jest vademekum – dużo przydatnych informacji znajdziesz:
[Zobacz stronę]

Lekarzem nie jestem, ale z tego co czytałam tak jak ty to przyrost powinien być właśnie ok, 60%, 20% to niby za mało – ale to czy ciąża się utrzyma czy nie to powinien ocenić lekarz – oby było wszystko dobrze :Kciuki:
Kiedy idziesz??
PS. robialś betę w tym samym laboratorium – masz taki sam wynik beta HCG, czy tylko HCG??

marina27 Dodane ponad rok temu,

tak betę robiłąm w tym samy laboratorium

znalazłam jeszcze taką inf.

cyt: Generalnie te normy są bardzo szerokie – u różnych kobiet różnie. Ale prawodłowy przyrost na samym początku ciąży to przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), Szczyt osiąga około 8-10 tygodnia i potem spada

już nie wiem co o tym myśleć

m-amp-m-s Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez marina27:tak betę robiłąm w tym samy laboratorium

znalazłam jeszcze taką inf.

cyt: Generalnie te normy są bardzo szerokie – u różnych kobiet różnie. Ale prawodłowy przyrost na samym początku ciąży to przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), Szczyt osiąga około 8-10 tygodnia i potem spada

już nie wiem co o tym myśleć

Dlatego musisz sie zgłosić do swojego lekarza, tylko on coś Ci powie.:Kciuki:
My tutaj nic nie wymyślimy :Niepewny:

Dodane ponad rok temu,

Marina i jak tam? Byłaś u lekarza?

marina27 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Mamrotka:Marina i jak tam? Byłaś u lekarza?

wizytę mam dopiero na przyszły poniedziałek, kazał czekać póki co, tylko te czekanie to mnie dobija….

paolinka Dodane ponad rok temu,

beta była już wysoka więc może już wolniej przyrasta ja zrobiłabym jeszcze jedną jak rośnie to ok jak spada to wtedy mozna by się martwic

Dodane ponad rok temu,

Moja bratowa miała taki przyrost:
[I]30dc -86000
32dc -98000 wzrost 10%

I ma śliczną córeczkę :Kciuki:

[/I][LEFT][LEFT]Ostatnio znajoma miała podobny problem. Om 1 czerwca, leżała ponad tydzień w szpitalu z brudzeniami i takim małym przyrostem, ale własnie ona miała pare tysiecy bete a nie kilkanaście. lekarz tłumaczył, ze beta powinna wzrastać o 60% przy niskiej becie, ale jak jest taka wysoka to wzrasta wolniej.

[/LEFT]

[/LEFT]

paolinka Dodane ponad rok temu,

marina27 i jak tam po wizycie?

marina27 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Paolinka:marina27 i jak tam po wizycie?

hej dziś mam po południu, stracha mam ogromnego, gdy będzie już po dam znać
dzięki za pamięć

evelka Dodane ponad rok temu,

no to mocno zaciskmy:Kciuki::Kciuki::Kciuki::Kciuki:

paolinka Dodane ponad rok temu,

w takim razie trzymam kciuki i.. czekamy na relacje

marina27 Dodane ponad rok temu,

jestem już po wizycie u gina i……… moja fasolka mierzy 1,35cm:) serduszko bije,ale żeby nie było zbyt kolorowo to mam także krwiaka na 2cm, który był powodem tego plamienia co miałam,póki co zrobił się skrzep i ponoć powoli się “wchłąnia”.Ciąża z góry zagrożona, czyli mam się nie forsować i póki co zero seksu:(,następna wizyta za trzy tygodnie.
ten krwiak strasznie mnie zdziwił bo nigdy żadnych ginekologichnych problemów nie miałąm

jestem szczęśliwa, żę rozwija się we mnie nowe życia, ale i pełna obaw jak to wszystko się potoczy.

esmena Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez marina27:jestem już po wizycie u gina i……… moja fasolka mierzy 1,35cm:) serduszko bije,ale żeby nie było zbyt kolorowo to mam także krwiaka na 2cm, który był powodem tego plamienia co miałam,póki co zrobił się skrzep i ponoć powoli się “wchłąnia”.Ciąża z góry zagrożona, czyli mam się nie forsować i póki co zero seksu:(,następna wizyta za trzy tygodnie.
ten krwiak strasznie mnie zdziwił bo nigdy żadnych ginekologichnych problemów nie miałąm

jestem szczęśliwa, żę rozwija się we mnie nowe życia, ale i pełna obaw jak to wszystko się potoczy.

:Hura!: Dbaj o siebie – będzie dobrze 🙂 Forumowe kciuki zaciśnięte :Kciuki::Kciuki::Kciuki:

marina27 Dodane ponad rok temu,

dzieki:)

a do bety rzeczywiście powyżej 6000 nie musi już tak szybko rosnąć

paolinka Dodane ponad rok temu,

super że juz serduszko bije co do krwiaka faktycznie trzeba uwazac bo wpływu na to się nie ma a może byc róznie moze się wchłonąc może byc obok ciązy albo jej zagrozic…
czasami tak się zdarza że krwiaki powstaja razem z ciążą i nie trzeba zaraz mówic o problemach ginekologicznych tak po prostu jest

trzymam kciuki żeby krwiak sie wchłonął
masz brac jakies leki?

marina27 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Paolinka:super że juz serduszko bije co do krwiaka faktycznie trzeba uwazac bo wpływu na to się nie ma a może byc róznie moze się wchłonąc może byc obok ciązy albo jej zagrozic…
czasami tak się zdarza że krwiaki powstaja razem z ciążą i nie trzeba zaraz mówic o problemach ginekologicznych tak po prostu jest

trzymam kciuki żeby krwiak sie wchłonął
masz brac jakies leki?

tak w dalszym ciągu biorę luteinę

paolinka Dodane ponad rok temu,

esmena jak samopoczucie? pewnie ci sie dłuży do kolejnej wizyty

esmena Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Paolinka:esmena jak samopoczucie? pewnie ci sie dłuży do kolejnej wizyty

To chyba nie do mnie pytanie 😉

paolinka Dodane ponad rok temu,

esmena no nie miało byc do Ciebie źle mi się zaznaczyło :Fiu fiu: sorka
pytanie oczywiście do mariny

marina27 Dodane ponad rok temu,

no hej, ostatnio mało się udzielam, niestety muszę leżeć póki co, a przy Małym dziecku to dosyć trudne, ale staram się wyręczać kim mogę.
dłuży mi się strasznie do następnej wizyty i mam nadzieję znów usłyszeć bijące serduszko i wierzę , żę ten cholerny krwiak chociaż trochę zmaleje, no ale czas pokaże.

paolinka Dodane ponad rok temu,

oj na pewno trudno ale oszczędzac sie trzeba no i wierzyc że będzie dobrze
a masz jeszcze jakieś plamienia?

marina27 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Paolinka:oj na pewno trudno ale oszczędzac sie trzeba no i wierzyc że będzie dobrze
a masz jeszcze jakieś plamienia?

nie mam żadnych plamień, prócz tego, które się wydarzyło po padaniu.
nie wiem czy to dobrze, czy może jednak byłoby lepiej gdyby krwiak się “opróżniał”:Hmmm…:

guilkbizbip Dodane ponad rok temu,

lokalizacja gps

guilkbizbip Dodane ponad rok temu,

lokalizacja gps

guilkbizbip Dodane ponad rok temu,

lokalizacja gps

paolinka Dodane ponad rok temu,

wiesz krwiak może się wchłonąc albo może się z niego sączyc krew jak byłam w szpitalu to leżały właśnie dziewczyny z takimi krwiakami po kilka tygodni nawet
więc zdecydowanie lepiej że nie krwawisz
kiedy teraz masz wizytę już chyba niedługo?

marina27 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Paolinka:wiesz krwiak może się wchłonąc albo może się z niego sączyc krew jak byłam w szpitalu to leżały właśnie dziewczyny z takimi krwiakami po kilka tygodni nawet
więc zdecydowanie lepiej że nie krwawisz
kiedy teraz masz wizytę już chyba niedługo?

na temat mojej wizyty możesz poczytać na wątku o krwiaku: [Zobacz stronę] 🙂

paolinka Dodane ponad rok temu,

doczytałam suuuper bardzo się cieszę że wszystko ok!!!
ja podchodziłam sceptycznie bo u mnie sie dobrze nie skończyło… niestety
ale cieszę się że u Ciebie maluszek był silny :Hura!:

marina27 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Paolinka:doczytałam suuuper bardzo się cieszę że wszystko ok!!!
ja podchodziłam sceptycznie bo u mnie sie dobrze nie skończyło… niestety
ale cieszę się że u Ciebie maluszek był silny :Hura!:

mam nadzieję, że dalej będzie bo jakoś bardzo się boję o tą ciążę:)

paolinka Dodane ponad rok temu,

musi byc dobrze!!!
najgorzej dotrwac do tego 12tc

marina27 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Paolinka:musi byc dobrze!!!
najgorzej dotrwac do tego 12tc

wiem, jeszcze trzy tyg.:Stres:

paolinka Dodane ponad rok temu,

na początku zawsze sie tak dłuży i te tygodnie tak wolno lecą

Znasz odpowiedź na pytanie: interpretacja wyniku BETA HCG?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Tematy, których nie znalazłam w forum
Przydomowa oczyszczalnia
Właśnie dzisiaj to nam zainstalowano. Wszystko pięknie, tylko ponoć nie wolno używać "zwykłych" detergentów. Może macie jakieś doświadczenie co używać by bakterie przeżyły. Będąc dzisiaj na zakupach zakupiłam na próbę
Czytaj dalej
Zdrowie i uroda
interpretacja wyniku beta HCG
proszę o rozwianie moich wątpliwości 11.07 (poniedziałek) miałam lekkie plamienie, z ostatniej miesiączki gin wyrokował, że to 4 tc, 13.07 robiłam badanie bety: 7512 oraz progesteron 41,17 to wiem, że jest
Czytaj dalej