wyjeżdżamy na kilka dni do teściów.marcinek je zupki własnej roboty(nie mam przekonania do gotowych ) i zastanawiam się co zrobić aby zabrane zupki sie nie zepsuły.odpada gotowanie na miejscu, nie jesteśmy w stanie zabrać miksera,siteczka,garnuszka, torby jarzyn bo nie zmieścimy się do auta.myślałam o zagotowaniu.mam kilka słoiczków po deserkach i mogłabym zrobić to tak jak wekuje się np kompoty. Napiszcie mi czy któraś z was juz tak robiła,czy zupki są po otwarciu świeżutkie, może znacie jakiś lepszy sposób na przewiezienie obiadków (max 4 dni).wielkie dzięki.
Monika i Marcinek (15.01.04)
4 odpowiedzi na pytanie: jak przechować zupkę
Re: jak przechować zupkę
Można zawekować. Ja wekowałam, ale kilka razy zdarzyło mi się, że po 3 czy 4 dniach słoiczek zdąrzył skwaśnieć. Wina była pewnie po stronie niedomknietego słoiczka. Potem zaczęłam mrozić. Jak nie jedziecie zbyt długo to możesz zamrozić w domu.
Monika i Wiktoria 18.01.03
Re: jak przechować zupkę
Ja zamrażałam ale dużo dziewczyn wekowało i z tego co pamiętam to sobie chwaliły. Musiałabyś poszperać w archiwum 🙂
Re: jak przechować zupkę
U mnie te słoiczki po kupnym jedzonku nie chciały się zamknąć… Odradzam…
Re: jak przechować zupkę
ja zamrazam. mozesz potem przewizc w termosie słoiczki i tam orzechowac. no a moja kolezanka wekuje.
Znasz odpowiedź na pytanie: jak przechować zupkę