Znalazłam ten przepis dawno temu w jakiejś gazecie i często z niego korzystam, bo danie jest naprawdę dobre (odpoczynek od tych wszystkich mięsnych potraw)
Składniki:
kilka naleśników
4 marchewki
2 pietruszki
por
cebula
1/2 selera
łyzka mąki
łyżka masła
tarty ser
sól, vegeta, pieprz, majeranek
trochę koncentratu pomidorowgo (niekoniecznie)
warzywa obrać i pokroić w paseczki. Włozyć do garnka zalać wrzącą wodą (warzywa powinny być zanurzone). Dodać trochę masła i vegety i dusić aż będą miękkie. Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę i dodać do warzyw. całość przyprawić vegetą pieprzem i majerankiem. Można też dodać odrobinę koncentratu pomidorowego. Naleśniki pokroić w paseczki i wrzucić do jarzyn. Następnie całośc podgrzać, ale nie gotować. Przed podaniem postpać startym serem. Potrawa powinna być dość ostra i z dużą ilością majeranku (przynajmniej ja tak lubie 🙂
Smacznego.
Pozdr.
Sylwia i Tymek 08.01.2004
Znasz odpowiedź na pytanie: