jestem troszkę podłamana:-(

Właśnie wróciłam z wizyty u ginekologa. Pojechałam na rutynowe badanie, usg, cytologia. W czasie badania usg lekarz stwierdził, że nie widzi dojrzewająceo pęcherzyka. Dostałam skierowanie na badania FSH, LH, PRL w 3 dniu cylku i progesteron, TSH i estradiol w 20 dniu cyklu. Jestem załamana. Staramy się z mężem o dziecko. Do tej pory myslałam, że wszystko jest ok, a tu niestety. Czy w razie niepomyślnych wyników badań dlugo może trwać leczenie? Lekarz powiedział, że nic nie można stwierdzić bez wyników, a ja już jestem cała nerwowa:-( Dodam, ze cykle mam dość regularne 27-29 dni. Proszę poradzcie coś

5 odpowiedzi na pytanie: jestem troszkę podłamana:-(

  1. ja moge poradzic jedno… narazie nic się nie dzieje, więc się nie martw. Zrób te badania i tyle… Martwic zaczniesz się, jeśli coś będzie nie tak (czego oczywiscie nie życzę). Nawet jeśli owulacji nie było w tym cyklu to przecież nie oznacza, ze ogolnie jej nie masz… każda kobieta ma cykle bezowulacyjne.

    • Dokładnie tak. Nie ma się co martwić na zapas. Jak masz bardzo regularne cykle to najprawdopodobniej masz owulacje, a takie cykle bez owu zdarzają się nawet przy regularnych cyklach. Badania powinny tu wiele wyjaśnić. Ciesz się, że twój gin zlecił ci badania, a nie zaserwował leków na oko, bo to jest zgroza i o tym tu ostatnio sporo było mowy. Spokojnie, nawet jeśli coś się rozregulowało to jeszcze nie koniec świata, to się leczy!

      • Odebrałam dzisiaj wyniki z 20 dnia cyklu:
        TSH 2.26 mlU/I
        Estradiol 745.2 pmol/I
        progesteron 45.26 nmol/I

        Chyba ta część wynikow ok?

        W przyszłym tygodniu FSH, LH, PRL w 3 dniu.
        Hmmm.. mam nadzieję, że wszystko będzie ok 🙂

        • Trzymam kciuki, żeby wszystkie wyniki były ok.
          Nie załamuj się tak szybko:) Jesteś szczęściarą, że trafiłaś na gina, który od razu skierował cię na badania. Ja wiele cykli zmarnowałam przez beznadziejnych lekarzy. Będzie dobrze 🙂
          Pozdrawiam

          • Odebrałam moje wyniki zrobione w 3 dc:
            LH 8,8 mlU/ml faza folik. wg laboratorium 1-20
            FSH 10,44 mlU/ml faza folik. wg laboratorium 4-15,5
            PRL 468,7 ulU/ml norma 40-470
            troszkę wysoka ta prolaktyna 🙁 co to może oznaczać???
            Badania zrobiłam na własną rękę. Przez 2 tygodnie byłam ostro przeziębiona i mój gin powiedział żeby odłożyć badania na następny cykl ale ja nie mogłam wytrzymać:) Nie wiem czy iść w tym cyklu na monitoring???

            Znasz odpowiedź na pytanie: jestem troszkę podłamana:-(

            Dodaj komentarz

            Mozarella w ciąży

            Dzisiaj naszła mnie ochota na mozarellę. I tu mam wątpliwości – czy w ciąży można jeść mozzarellę?? Na opakowaniu nie ma ani słowa na temat pasteryzacji.

            Czytaj dalej →

            Ile kosztuje żłobek?

            Dziewczyny! Ile płacicie miesięcznie za żłobek? Ponoć ma być dofinansowany z gminy, a nam przyszło zapłacić 292 zł bodajże. Nie wiem tylko czy to z rytmiką i innymi. Czy tylko...

            Czytaj dalej →

            Dziewczyny po cc – dreny

            Dziewczyny, czy któraś z Was miała zakładany dren w czasie cesarki? Zazwyczaj dreny zdejmują na drugi dzień i ma on na celu oczyszczenie rany. Proszę dajcie znać, jeśli któraś miała...

            Czytaj dalej →

            Meskie imie miedzynarodowe.

            Kochane mamuśki lub oczekujące. Poszukuję imienia dla chłopca zdecydowanie męskiego. Sama zastanawiam się nad Wiktorem albo Stefanem, ale mój mąż jest jeszcze niezdecydowany. Może coś poradzicie? Dodam, ze musi to...

            Czytaj dalej →

            Wielotorbielowatość nerek

            W 28 tygodniu ciąży zdiagnozowano u mojej córeczki wielotorbielowatość nerek – zespół Pottera II. Mój ginekolog skierował mnie do szpitala. W białostockim szpitalu po usg powiedziano mi, że muszę jechać...

            Czytaj dalej →

            Ruchome kolano

            Zgłaszam się do was z zapytaniem o tytułowe ruchome kolano. Brzmi groźnie i tak też wygląda. dzieciak ma 11 miesięcy i czasami jego kolano wyskakuje z orbity wygląda to troche...

            Czytaj dalej →
            Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
            Logo
            Enable registration in settings - general